Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 13
Belgen gaan onderuit in Estland
Steurbaut Kersten

België staat na de overwinning tegen Turkije meteen terug met de voetjes op de grond. Dick Advocaat zag de Rode Duivels in Tallinn met de billen bloot gaan. Het werd 2-0 voor Estland.

Zaterdag verdoezelden de twee doelpunten van Emile Mpenza en de werkkracht nog het mindere voetbal van de Rode Duivels, maar in Estland werd het nationale elftal keihard met de neus op de feiten gedrukt. De weg voor Dick Advocaat is nog zeer lang.

België had bijna heel de wedstrijd balbezit, maar slaagde er in Tallinn niet één keer om een degelijke kans bij elkaar te voetballen. Roland Lamah schoot voor de rust de beste poging via de dwarsligger over het Estse doel.

De Esten kwam op het halfuur verrassend op voorsprong. Raio Piroja sprong hoger dan Daniel Van Buyten en kopte makkelijk de 1-0 voorbij Logan Bailly. Van Buyten werd tijdens de rust geblesseerd vervangen door Toby Alderweireld.

In de tweede helft zakten de Belgen helemaal in elkaar. Op een messcherpe counter verdubbelde Estland de score. Konstantin Vassilev kreeg in het centrum alle tijd en ruimte om de 2-0 voorbij Bailly te schuiven.

Jan Vertonghen kreeg in de slotfase nog een uistekende kans om de score te milderen, maar de Ajax-speler knalde het leer over doel.