Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren wint thuis verdiend van Eupen
Bart De Wilde

Waasland-Beveren boekte haar eerste thuisoverwinning in de eindronde. De ploeg komt samen met Bergen aan de leiding.

De wedstrijd was nog niet goed begonnen of er was al twee keer gescoord. Waasland-Beveren kwam op voorsprong na een doelpunt van Jean-Paul Kielo-Lezi. De spits trapte een voorzet van Laurens Paulussen met een halve omhaal binnen.

Nog geen twee minuten later maakte Pablo Chavarria gelijk voor de ploeg uit de Oostkantons. De Anderlecht-huurling tikte een lage voorzet van Lepiller binnen aan de tweede paal.

Even later moest assistgever Paulussen naar de kant. De flankspeler tastte naar de lies en werd vervangen door Jan Masureel. Het ritme was even uit de wedstrijd en kansen bleven uit. De meeste animo kwam lange tijd van de thuissupporters. Zij viseerden vooral de scheidsrechter en Mark Hendrickx. De Eupen-verdediger kreeg bij elke balcontact een fluitconcert over zich heen.

Na een halfuur bracht alweer Kielo-Lezi Waasland-Beveren op voorsrpong. Hij trapte een bal in de verste hoek binnen. De rustscore lag nog niet vast. Michael Van Hoey werd neergehaald in de zestien meter en Rachid Bourabia zette de strafschop om voor Waasland Beveren, 3-1.

Twee penalty’s
In de tweede helft was er veel minder te beleven. Eupen probeerde wel de aansluitingsmaker te scoren via schoten vanuit de tweede lijn van Lepiller en Jadid, maar Michael Clepkens stond secuur te keepen.

Waasland-Beveren prikte af en toe nog eens tegen via een bedrijvige Bourabia, maar scoren lukte niet meer.

Eupen kreeg dan toch de kans op de aansluitingstreffer door een penalty. Lardenoit haalde de ingevallen Espinal foutief neer in de zestien meter. Chavarri trapte de bal staalhard in de kooi van Clepkens.

Het laatste wapenfeit situeerde zich in de toegevoegde tijd. Olivier Werner haalde de snelle Bjorn De Wilde neer en gaf de thuisploeg een tweede penalty. Kristof Snelders zette de strapschop feilloos om. Uiteindelijk is het een verdiende overwinning voor Waasland-Beveren op basis van het aantal kansen.