Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Diaz Arena
KVO eenvoudig voorbij Waasland-Beveren
Tomas Taecke

KV Oostende deed zondagmiddag in het eigen Albertpark een fantastische zaak. De kustjongens maakten brandhout van Waasland-Beveren (4-0) en rukken op naar de tweede plaats in het klassement.

KV Oostende heeft zondagmiddag makkelijk afstand genomen van een lamlendig Waasland-Beveren. De bezoekers waren geen partij voor de West-Vlamingen, die bij de rust al een dubbele voorsprong op zak hadden.

In de bitsige beginfase van het topduel werden langs beide kanten enkele rake tikken uitgedeeld, waardoor het spel veel stillag en er amper gevoetbald werd. De eerste dreiging kwam van de thuisploeg via Brouckaert, die met enkele prima voorzetten de wedstrijd openbrak. Dissa en Vandamme kwamen telkens een stap te laat om de bezoekende doelman vroeg in de wedstrijd op de proef te stellen.

Oostende nam het heft in handen en werd op het kwartier beloond voor zijn aanvallende intenties. Brouckaert stond op de juiste plaats toen de bal via het doelkader opnieuw het veld in kwam, de rechtsbuiten twijfelde niet en zette KVO op een 1-0-voorsprong.

Waasland-Beveren was zoekende en slaagde er niet in om Oostende te bedreigen. De thuisploeg controleerde de wedstrijd, wat voorlopig niet in uitgespeelde kansen resulteerde. Enkel Van Damme kopte voorbij het halfuur voorlangs op voorzet van Coussement. Waasland-Beveren reageerde met een vallende kopbal van Seoudi die net over doel belandde.

Vijf minuten later probeerde Vandamme het vanop grote afstand. Zijn hard schot ging aan de verkeerde kant van de paal over de doellijn. De ex-Roda-spits inspireerde met zijn poging spitsbroeder Dissa: vlak voor de rust knalde de aanvaller de bal vanop twintig meter in de verste hoek voorbij doelman Vermeylen (2-0). KVO trok met een geruststellende voorsprong richting kleedkamers.

Na de pauze was er weinig beterschap voor de Oost-Vlamingen. Al snel speelde Dissa andermaal Vandamme vrij voor de bezoekende doelman, de Oostendenaar talmde te lang en zag zijn schot afgeblokt worden door een teruggelopen verdediger. Aan de overzijde probeerde Da Silva het tevergeefs vanop afstand.

De bezoekers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kwamen niet verder dan één kans voor Seoudi. Didier verlengde knap tot bij de centrumspits, maar Seoudi kwam een stap te laat om de bal binnen te tikken. In de 70ste minuut viel het doek definitief over de wedstrijd. Diallo haalde de doorgebroken Vandamme neer, scheidsrechter Vervecken aarzelde niet en herleidde de bezoekers tot tien man.

Na de uitsluiting was het één en al KVO dat de klok sloeg. Wallaeys mikte op aangeven van Vandamme op de paal, even later tekende Dissa van dichtbij wél zijn tweede goal van de middag aan. Twee minuten voor tijd had rechtsachter Luissint het laatste woord. Zijn grondscherend schot liet de bezoekende doelman geen schijn van kans.

KV Oostende nestelt zich steeds steviger in de top van het klassement. Vierde in de stand Waasland-Beveren was zondagmiddag geen partij voor de Oostendenaren, die na de ruime zege over Charleroi naar de tweede plaats wippen.