Speeldag: Speeldag 6
Stadion: De Goffert
Vermijl gelijk tegen Feyenoord na spektakelstuk
Timothy Collard

Marnick Vermijl zal zich zijn debuut bij NEC wel nog even herinneren. Thuis tegen Feyenoord werd het een waar spektakelstuk waarin zes doelpunten vielen.

Feyenoord nam het heft in handen, maar op doelpunten was het even wachten. Halverwege de eerste helft klommen de Rotterdammers dan toch op voorsprong. Derde keer goeie keer voor Immers: hij kon niet scoren met de voet, maar trof na een gemeten voorzet van Vilhena wél raak met het hoofd.

Lang moest de thuisploeg echter niet achtervolgen. Geen vijf minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht na een doelpunt van Stefanik. In eerste instantie stuitte die nog op doelman Mulder, maar in de herneming duwde hij de bal toch over de doellijn.

Boëtius viert comeback in stijl

Feyenoord ging in de tweede helft op zoek naar een tweede treffer. Doelpuntenmachine Graziano Pellè was er dicht bij, maar zijn schot raakte de paal. Even later was het opnieuw nét niet voor de Italiaan: dit keer spatte zijn knal uiteen op de lat.

Het was uiteindelijk Jean-Paul Boëtius die de ban brak voor Feyenoord. Na maanden blessureleed maakte hij zijn comeback in stijl: hij stond amper een handvol minuten op het veld wanneer hij alleen op doel kon en Johnsson kansloos liet.

In extremis punt voor Feyenoord

Maar opnieuw was de vreugde van korte duur bij de bezoekers. NEC, veel minder aanwezig dan tijdens de eerste helft, scoorde na heel wat geharrewar in de zestien meteen tegen via Palsson. Zowel de Feyenoord-defensie als doelman Mulder gingen allesbehalve vrijuit bij het doelpunt.

De Rotterdammers gingen op zoek naar het doelpunt van de overwinning, maar het was NEC dat een kwartier voor het einde tot scoren kwam. Na een prima counter kon Stefanik, helemaal alleen gelaten, de 3-2 tegen de netten jagen.

Feyenoord zette alles op alles en ging op zoek naar een puntje. In de slotminuten werd die aanvalsdrang beloond en kon Bruno Martins Indi met een gelukje scoren. Een voorzet geraakte niet weg achterin bij NEC en de jonge verdediger duwde de bal binnen: 3-3 was de einduitslag na een onderhoudende partij.