Competitie: Eliteserien
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Lerkendal Stadion
Iversen & Konan zorgen voor de zege

Gisterenavond speelde Rosenborg in het eigen Lerkendal Stadion tegen Viking. Het was een wedstrijd van de veertiende speeldag. Rosenborg speelde erg goed in een wedstrijd waarin ze een goed tempo handhaafden en offensief veel druk wisten te zetten. Gedurende 85 minuten werkten ze ook defensief heel hard. Viking deed tijdens grote delen van de wedstrijd niet onder voor de landskampioen maar verloor de beslissende duels in de zestien meter.
De helden van de match waren Steffen Iversen en Didier Konan Ya, die elk voor twee doelpunten zorgden. Christer Basma hield goede controle over het verdedigend middenveld en Marek Sapara zorgde tweemaal voor een belangrijke assist. Voor Viking wist invaller Hannes Sigurdsson tot twee keer te scoren tegen het einde van de match en wist zo de eer voor Viking te redden. Het was wachten tot de 22e minuut voor het eerste doelpunt viel. Rosenborg combineerde goed in de zestien meter van Viking. Dorsin met een pass die bij Iversen terecht kwam. Die kopte de bal verder richting doel waar Konan wachtte en de bal in doel schoot. Het was het enige doelpunt voor de rust.

Vijf minuten na de pauze wist Iversen zich vrij te spelen en de bal in doel te werken. Rosenborg stond nu 2-0 voor en had volledige controle over de wedstrijd. Viking bleef echter goed verdedigen en kon enkele keren gevaarlijk voor doel komen. Zo schoot Ødegaard de bal vanop korte afstand richting doel maar keeper Hirschfeld was bij de pinken. Ook Abelsson en Gaarde wisten een enkele keren op doel te mikken maar botsten beide keren op een goed keepende Hirschfeld.
Acht minuten voor het einde van de wedstrijd wist Sapara perfect af te leggen voor Iversen die de bal mooi in de kruising schoot. Drie minuten later wist invaller SigurdsSon Basma uit te schakelen en schoot de bal gecontroleerd vanop twaalf meter in doel. Konan wist nog geen minuut later de bal in de kruising te werken. In de toegevoegde tijd speelde Pimpong de bal goed naar Sigurdsson, die de bal richting doel kopte, Hirschfeld redde maar in de rebound kreeg Sigurdsson de bal alsnog tegen de netten.

Rosenborg staat nu op de vijfde plaats met 22 punten, dat zijn er twee minder dan Viking dat op de vierde plaats staat. Leider Brann heeft 29 punten.

RBK - Viking 4-2
Rosenborg: Hirschfeld – Strand (’68 Stoor), Kvarme, Basma, Dorsin - Sapara - Tettey, Skjelbred, Konan, Iversen, Braaten (’86 Storflof)

Viking: Austbø - Steenslid, Abelsson (’81 Pimpong), Soma, Pereira - Samuelsen, Stokholm, Danielsen – Berg (’75 Sigurdsson), Ijeh, Gaarde

Doelpunten: 1-0 Konan (’22), 2-0 Iversen (’50), 3-0 Iversen (’82), 3-1 Sigurdsson (’86), 4-1 Konan (’87), 4-2 Sigurdsson (’90),

Scheidsrechter: Tom Henning Øvrebø.

Toeschouwers: 18 893