Competitie: Eliteserien
Speeldag: Speeldag 14
Sandefjord verplettert Lyn
viki meeuwis

Sandefjord wist gisteren de zo fel begeerde drie punten op zak te steken. Het was de eerste wedstrijd van de veertiende speeldag waarin Sandefjord thuis Lyn Oslo op bezoek kreeg. Lyn zit in een goede periode en Sandefjord stond dus voor een moeilijke opdracht in hun eerste wedstrijd in hun nieuwe Storstadion.
Lyn moest eigenlijk winnen om aansluiting bij de top te behouden. Het moest het evenwel zonder sleutelspelers als Edu, Powell en Hof stellen, wat te merken was aan het spel van de bezoekers. Het werd er niet makkelijker op toen keeper Eddie Gustafsson in de tweede helft tegen een rode kaart aanliep.

De wedstrijd begon goed voor Sandefjord dat sterk speelde, vooral middenvelder Thomas Sobotzic viel op met zijn goede passes. Bij de rust stond het al 3-0 in hun voordeel. In de achttiende minuut miste Knarvik een strafschop, de bal kwam bij Arkivuo terecht die de bal alsnog in doel werkte. Vijf minuten voor het einde van de eerste heflt, probeerde Knarvik met een schot vanop vijftien meter, Gustafsson wist echter meesterlijk te redden. In de rebound kon Arkivuo de bal naar Knarvik passen, die hem er bij de herkansing wel in kreeg. Twee minuten voor rust kon Arkivuo zijn tweede van de avond binnenwerken. Zo ging Sandefjord met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in.

Na de rust viel het tempo terug en het was duidelijk dat Lyn vooral op offensief gebied tekort kwam door de blessures en schorsingen. De bezoekers konden nooit echt een vuist maken en dat werd nog erger toen in de 57e minuut keeper Gustafsson in de fout ging. Hij haalde Munoz neer in de zestien meter en kreeg daarop een rode kaart. Lyn moest nu met tien man verder. Jo Tessem wist in de slotminuut de eer te redden maar verder liet Lyn een belabberde indruk na. Met deze zege klimt Sandefjord nu van de laatste plaats over Odd Grenland.

Doelpunten: 1-0 Arkivuo (‘18), 2-0 Knarvik (‘40), 3-0 Arkivuo (‘43), 3-1 Tessem (‘90)
Gele kaarten: Lyn: Brink
Rode kaart: Lyn: Gustafsson
Scheidsrechter: Kjetil Sælen
Toeschouwers: 8 103