Stadion: Gerhard Hanappi Stadion
Ceh scoort, maar verliest de derby
Philippe Crols

In Oostenrijk zijn ze dit weekend toe aan speeldag vijf. Daar stond met Rapid Wien - Austria Wien een onvervalste topper en derby op het programma. De ploeg van Lawarée , Rapid, was te sterk voor die van Ceh en Dheedene.

Dat Nastja Ceh een vrijschopspecialist is wisten we hier in België al een tijdje. Ondertussen zullen ze dat in Oostenrijk ook al wel weten. De Sloveen trapte na amper vijf minuten de bezoekers op voorsprong na een heerlijke vrijschop. Rapid stond in de competitie al drie punten achter op Austria en dus mocht er vandaag eigenlijk niet verloren worden. De thuisploeg nam de touwtjes dan ook in handen en bepaalde de wedstrijd. Dat resulteerde na een halfuur spelen in de gelijkmaker van Hlinka. Die 1-1 was ook de ruststand.

De ploeg van Ceh en Dheedene kreeg het in de tweede helft moeilijker en moeilijker. Kansen voor de bezoekers waren schaars en een thuisdoelpunt hing in de lucht. Met nog twintig minuten te spelen kregen de supporters van Rapid in een uitverkocht Hanappi-stadion (17.455 toeschouwers) waar ze om vroegen. Op strafschop bracht Valachovic de thuisploeg op voorsprong. Net voor tijd nam Hofmann alle twijfel weg door de 3-1 nog tegen de touwen te knallen. Bij thuisploeg Rapid Wien speelde Axel Lawarée 68 minuten mee. Bij de bezoekers mocht Dheedene een kwartier voor tijd gaan rusten en mocht Ceh de hele wedstrijd afwerken. Die laatste kreeg ook nog een gele kaart. Het was voor Austria de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen. Na vijf speeldagen staan de twee Weense ploegen samen aan de leiding met 12 punten.