braBraga
benSL Benfica
Datum: 12/02/2005 22:15
Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 21
Braga en Benfica scoren niet
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Braga en Benfica scoren niet
Foto: © SC

Sporting Braga en Benfica Lissabon hebben gisterenavond scoreloos gelijkgespeeld in het Municipal Stadion van Braga. Een billijk resultaat, waarmee beide ploegen wellicht een slechte zaak doen in het klassement.

Zowel Braga als Benfica zijn nog in volle titelstrijd. Samen met Rio Ave, FC Porto, Sporting Lissabon, Boavista en Maritimo staan ze aan de top van het klassement. Al deze ploegen staan op amper zes punten van elkaar, zodat de titelstrijd nog een tijdje spannend zal blijven. Puntenverlies is dus absoluut te vermijden, maar daar slaagden Braga en Benfica gisteren dus niet in. Het werd een droge 0-0.

De wedstrijd startte met enkele stevige counters van de Bracarences. Toch was het Benfica dat na 8 minuten het dichtst bij het openingsdoelpunt kwam. Manuel Fernandes haalde uit met z'n rechter, maar het schot miste kracht en richting. Aan de andere kant was ook João Alves er dicht bij.

De wedstrijd ging aan een snel tempo verder. Beide teams kregen kansen, maar scoren bleek een onmogelijke opdracht. Uiteindelijk was het Simão die de beste kans kreeg, want zijn inzet scheerde de lat. De wedstrijd eindigde zo op 0-0, waarmee Benfica voorlopig alleen aan de leiding komt van het klassement. Voorlopig, want FC Porto, Sporting Lissabon en Boavista kunnen daar vanmiddag alweer verandering in brengen.

Opstelling Sporting De Braga:
Paulo Santos; Abel, Nunes, Paulo Jorge e Pedro Costa; João Alves, Wender (85' Baha), Vandinho, Andrés Madrid e Jaime (46' Cesinha); João Tomás (80' Paulo Sérgio)

Opstelling SL Benfica Lissabon:
Quim; João Pereira, Luisão, Ricardo Rocha (33' Alcides) e Dos Santos; Petit, Manuel Fernandes, Nuno Assis, Geovanni (85' Bruno Aguiar) e Simão Sabrosa; Nuno Gomes (63' Delibasic)