Belenenses
spoSporting Lissabon
Datum: 06/03/2005 19:30
Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Estádio do Restelo
Sporting Lissabon verslikt zich
Sporting Lissabon verslikt zich
Foto: © SC

Sporting Lissabon heeft zich gisterenavond verslikt in Belenenses. Het verloor de derby met 1-0.

Lissabon kreeg nochtans een hele hoop kansen, maar verkwanselde deze stuk voor stuk en ziet Belenenses de drie punten dus pakken. Sá Pinto, Carlos Martins en Pedro Barbosa kregen enkele zuivere kansen, maar scoren lukte niet.

Dat lukte wel voor Pelé, de kleine verdediger van Belenenses. Op het uur scoorde hij het enige doelpunt van de partij. Sporting Lissabon probeerde nog wel en verhoogde de druk op Belenenses, maar de thuisploeg hield stand. Het kreeg zelfs nog twee uitgelezen kansen om de voorsprong te verhogen, maar Juninho Petrolina en Paolo Sérgio konden de druk niet aan en misten. 

Door de nederlaag ziet Sporting Lissabon concurrent FC Porto, dat vorig jaar de Champions League won, drie punten uitlopen. Ook Benfica won haar wedstrijd met 0-1 van Nacional en telt ook drie punten meer dan Sporting. Porto en Benfica tellen na 24 speeldagen elk 45 punten, Sporting Lissabon heeft er drie minder. Boavista (41) en Braga (40, maar Braga speelt vanavond pas in Vitoria Sétubal) vervolledigen de topvijf.

Volgende week ontvangt Sporting Lissabon Penafiel, dat dertiende staat. Benfica krijgt Gil Vicente op bezoek en Porto ontmoet Nacional.