Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Est脙隆dio do Drag脙拢o
FC Porto wint opnieuw niet
Anthony Van der Planken

FC Porto heeft ook haar tweede competitiewedstrijd van het seizoen niet gewonnen. De Europees kampioen geraakte thuis tegen Estoril niet verder dan een gelijkspel.

Estoril kwam al na een kwartiertje voetballen op voorsprong. N'Doye zorgde voor de verrassende 0-1. Porto reageerde meteen, want drie minuten later scoorde Fabiano al weer de 1-1. Op slag van rust kroop Estoril echter opnieuw op voorsprong. Dit keer was Pinheiro de gelukkige.

Porto holde zo achter de feiten aan, maar kwam uiteindelijk toch nog op gelijke hoogte. Abundis bracht opnieuw wat rust in de Portugese havenstad. Het bleef echter bij die 2-2, waardoor Porto onderaan het klassement blijft. Na twee speeldagen heeft de Europees kampioen slechts twee punten. Eerder verloor het al de strijd om de Europese Supercup en speelde het in de Champions League slechts 0-0 gelijk tegen CSKA Moskou.