Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Est脙隆dio dos Barreiros
Portugese leider verliest eerste maal
Philippe Crols

De spanning kan zondag weer helemaal terugkomen in de Portugese SuperLiga. Leider Braga verloor immers voor de eerste maal dit seizoen. Staartploeg Martitimo was op eigen veld met 1-0 te sterk voor de leider.

Braga had tijdens de eerste negen competitiewedstrijden, maar twee keer gelijkgespeeld. Alle overige partijen werden gewonnen. Maritimo mocht normaal gezien niet echt een probleem vormen. De thuisploeg stond voor de wedstrijd tegen Braga op een degradatieplaats. Op de zege van Maritimo valt echter niets af te dingen. De thuisploeg was doorlopend de betere ploeg en Braga mocht al bij al niet mopperen dat het maar 1-0 werd. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd tien minuten voor rust gescoord door Kanu. Voor Braga-doelman Paulo Santos was het pas de eerste keer dat hij zich moest omdraaien. Toen Braga immers zijn eerste tegendoelpunt binnen kreeg stond tweede doelman Paulo Monteiro in doel. De eerste doelman van Braga, Paulo Santos dus, had nog enkele briljante reddingen in huis en voorkwam dus een zwaardere nederlaag. Verhinderen dat zijn ploeg voor de eerste maal de boot in ging kon hij echter niet, want het bleef dus 1-0.

Toch is er ook nog positief nieuws voor Braga. De club blijft sowieso aan de leiding in de SuperLiga. De nummers twee en drie, Nacional en Porto, staan met een wedstrijd minder gespeeld vijf punten achter op Braga. Benfica heeft zes punten achterstand op de leider en heeft eveneens een wedstrijd minder gespeeld.