Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jos茅 de Alvalade Lissabon
Sporting wint topper van Benfica

Sporting Lissabon heeft de topper van de 3de speeldag gewonnen van Benfica. De prestigederby eindigde op 2-1.

De derby in Lissabon begon met felle en scherpe duels. Sporting nam het heft in handen en wist te scoren uit een corner: Luis Loureiro knalde de bal fraai in de kruising. Sporting was de betere ploeg voor de rust en de 1-0-voorsprong stond dan ook terecht op het scorebord.

Na rust viel de wedstrijd een beetje stil totdat Ricardo Rocha een rode kaart kreeg na een zware overtreding op Rogerio. Benfica gaf zich niet zomaar gewonnen: Simao scoorde uit het niets met een vrije trap die nog afweek op 茅茅n van de Sporting-spelers.

Na de 1-1 bleef Sporting op zoek gaan naar een nieuwe voorsprong, maar het zat hen niet mee. Liefst drie ballen werden van de lijn gered. Een kwartier voor tijd troefde Liedson in een kopbalduel Luisoa af: de verdediger van Benfica kopte naas de bal, de Braziliaan Liedson kopte wel raak en de bal verdween in de kruising.

Een verdiende 2-1-overwinning voor Sporting Lissabon, dat met 9/9 van een geslaagde competitiestart kan spreken. Wat niet gezegd kan worden van Benfica: het team van trainer Ronald Koeman start met slechts 1/9 aan de competitie, meteen de slechtste competitiestart ooit uit de clubgeschiedenis van Benfica.