Datum: 06/01/2013 19:00
Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 13
Braga terug steviger derde na krappe zege

Sporting Braga heeft in eigen huis met het kleinste verschil gewonnen van Moreirense. Daardoor komt het terug tot op zes punten van Benfica en Porto, maar het komt vooral terug steviger op de derde plaats terecht, die recht geeft op de voorrondes van de Champions League.

Sporting BragaMoreirense 1-0

In Braga was het wachten tot tien minuten in de tweede helft om een doelpunt te zien. Éder maakte uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd. Ondanks veldoverwicht en het leeuwendeel van de kansen, slaagde Braga er niet in om nog te scoren. Gelukkig deden ook de bezoekers dat niet, waardoor Braga drie nuttige punten toevoegt aan zijn puntentotaal.

Moreirense blijft door het nieuwe verlies afgescheiden laatste en mag zich stilaan zorgen maken over een verlengd verblijf in de hoogste Portugese competitie.

Maritimo – Beira-Mar 1-1

Maritimo speelde eerder op de dag 1-1 gelijk tegen Beira-Mar. Beide ploegen huizen in de rechterkolom van de stand. Serginho bracht de bezoekers iets na rust op voorsprong, maar Fidelis hing de bordjes snel terug in evenwicht.