Datum: 13/01/2013 21:15
Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 14
Benfica en Porto geven elkaar geen duimbreed toe

Benfica en Porto hebben 2-2 gelijkgespeeld. Daardoor blijven beide teams het spannend houden aan de top van de Portugese Primeira Liga.

Benfica begon aan de topper tegen Porto met drie punten voorsprong, al heeft Porto nog een wedstrijd te goed. Beide teams speelden dit seizoen al twee keer gelijk, maar verloren deden ze in de Portugese competitie nog niet. Ook vandaag wisten ze uiteindelijk hun ongeslagen status te behouden.

Benfica en Porto  begonnen furieus aan de wedstrijd. Mangala zette de bezoekers al na zeven minuten op voorsprong, maar even later scoorde Matic op fraaie wijze de gelijkmaker. Op het kwartier bracht Martinez Porto opnieuw op voorsprong, maar andermaal wist Benfica snel terug te scoren via Gaitan.

Wie na twintig minuten had verwacht dat het een echt doelpuntenfestival zou gaan worden, kwam uiteindelijk bedrogen uit. Het bleef uiteindelijk 2-2 in Lissabon. Steven Defour startte bij Porto in de basis, maar werd een kwartier voor tijd vervangen.