Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 22
Benfica neemt leiding opnieuw over van Porto
Timothy Collard

Benfica heeft gisteravond zijn wedstrijd tegen Gil Vicente gewonnen met 5-0. Zo wipt de club uit Lissabon opnieuw over rivaal Porto, naar de eerste plaats. Benfica telt twee punten meer dan Porto, de titelstrijd in Portugal wordt een ware tweestrijd.

Porto had zijn concurrent vrijdag al meteen onder druk gezet. Het team van Steven Defour nam de maat van Estoril, het won met 2-0 en de Rode Duivel werd een kwartier voor tijd vervangen.

Benfica vatte de wedstrijd heel goed aan. Op het halfuur stond het al 3-0. Na een kwartier spelen bracht Pereira zijn team op voorsprong, na twintig minuten verdubbelde Salvio de score. Na iets meer dan een halfuur spelen zette Melgarejo de ruststand op het scorebord.

Na rust speelde Benfica de wedstrijd makkelijk uit, na een uur spelen maakte Lima er 4-0 van en diep in toegevoegde tijd zorgde Gaitan voor de forfaitcijfers. Uitstekende wedstrijd van het team uit Lissabon. Vijf verschillende doelpuntenmakers en zelf de nul houden.