Datum: 20/04/2013 19:15
Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Estádio da Mata Real
Porto legt druk bij Benfica
Frank Deckers
| 0 reacties
Porto legt druk bij Benfica
Foto: © SC

Porto heeft dankzij de overwinning de druk weer bij Benfica gelegd. Jackson Martinez maakte twee doelpunten, waardoor Porto tot op één punt komt van de koploper. Pacos de Ferreira kon ook winnnen en nestelt zich op de derde positie.

Porto kon ondanks een met momenten zwak spel toch winnen van Moreirense. Ondanks dat de bezoekende ploeg wel domineerde konden de spelers geen kansen verzilveren, het tempo lag ook te laag. Na een uur vond Martinez dan toch een gaatje. De spits kon van dichtbij de 0-1 op het bord schieten.

Direct na de rust greep Porto de thuisploeg bij de keel. Fernando scoorde al snel de 0-2, waarna Martinez de overwinning helemaal veiligstelde met zijn tweede van de avond. Moreirense kon daarna niet meer aandringen waardoor het 0-3 bleef. Porto krijgt op de laatste speeldag Benfica over de vloer. Die wedstrijd zal beslissen wie de landskampioen van Portugal wordt.

Pacos de Ferreira – Rio Ave

Pacos de Ferreira is goed bezig in Portugal. Dankzij de winst tegen Rio Ave blijft de ploeg kans maken op een Champions League-ticket. Rio Ave kwam echter na een uur wel op voorsprong dankzij een goal van Tarantini. Paulo Hurtado kon de thuisploeg weer langszij brengen waarna André Leao het winnende doelpunt scoorde. 

Herbeleef Paços de Ferreira - Rio Ave