Stadion: José de Alvalade Lissabon
Valse start voor Benfica, Defour boekt zege
Timothy Collard

Benfica heeft zijn start gemist in de Portugese competitie. De nummer twee van afgelopen seizoen ging onderuit op bezoek bij Maritimo Funchal.

Het venijn zat hem tot tweemaal toe in het slot. In de eerste helft maakte Derley er in blessuretijd 1-0 van voor de thuisploeg en zo was Benfica op achtervolgen aangewezen.

Rodrigo bracht Benfica na de koffie al vlug langszij en lang leek de 1-1 ook op het scorebord te blijven staan. Een tiental minuten voor tijd legde Sami de wedstrijd echter in een definitieve plooi. 2-1-verlies voor Benfica, dat met nul punten achterblijft na speeldag één.

Sporting boekt ruime overwinning

Sporting Lissabon daarentegen nam wel een prima start. De club wil beter doen dan de teleurstellende zevende plek van afgelopen seizoen en haalde op de eerste speeldag meteen de hamer boven tegen promovendus Arouca.

Nadat Sporting op achterstand kwam, ging de machine plots draaien. Mauricio en Montero trokken de scheve situatie nog voor rust recht: 2-1. Na de pauze nam Montero nog twee goals voor zijn rekening en scoorde Wilson Eduardo ook tussendoor.

Porto ook meteen bij de pinken

Ook FC Porto miste zijn start niet. De Portugese kampioen kende geen problemen met Vitoria Setubal en won makkelijk, ook al zorgde Rafael Martins voor een koude douche na een kwartier spelen.

Na de pauze trokken Steven Defour (60 minuten tussen de lijnen) en co de scheve situatie recht. Josue zette een elfmeter om en vervolgens legden Quintero en Jackson Martinez de 1-3-eindstand vast.