Speeldag: Finale
Stadion: Easter Road Stadium
Celtic pakt de dubbel in Schotland
Bjorn De Cock

Celtic heeft op dit moment maar weinig concurrentie in Schotland. Na de titel pakt de Schotse club nu ook de beker. Het versloeg Hibernian met 0-3 en pakt daarmee vrij eenvoudig de dubbel.

Celtic walste door de Schotse competitie en heeft dat eigenlijk ook in de Beker gedaan. Na de val van eeuwige rivaal Rangers staat er geen maat meer op de Schotse club. Vandaag zette Celtic de kers op de taart door de Schotse Cup voor de 36e keer op hun palmares te zetten.

Hibernian begon nochtans sterk aan de wedstrijd en had zeker de kansen om op voorsprong te komen. Celtic schoot nadien echter wakker en zorgde in de eerste helft nog voor een geruststellende 0-2 voorsprong. Beide doelpunten werden gemaakt door Gary Hooper.

In de tweede helft deed Hibernian er nog alles aan om het Celtic zo lastig mogelijk te maken. Het mocht echter niet baten want Celtic maakte er nog 0-3 van. Celtic toonde opnieuw een klasse sterker te zijn. Celtic droomt ervan om te mogen spelen in de Premier League.