barBarcelona
reaReal Madrid
Pedro 43'
1-0
Daniel Alves 45+3'
2-0
2-2
Datum: 25/01/2012 22:00
Competitie: Copa Del Rey
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Real Madrid zorgt bijna voor een stunt
Dirk Pieters
| 0 reacties
Real Madrid zorgt bijna voor een stunt
Foto: © SC

Real Madrid kwam woensdagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Barcelona. Door de nederlaag uit de heenwedstrijd ligt de Spaanse topclub uit de Copa Del Rey. In de slotfase moest Real nog met tien verder na een tweede gele kaart voor Ramos.

Real Madrid begon aan een hels tempo aan de wedstrijd. Het greep Barcelona meteen bij de keel, maar het vergat doelpunten te maken. Zowel Ronaldo als Özil hadden kunnen scoren, maar kregen de bal niet tegen de netten. Aan de overkant kon Barcelona dat wel. Eerst scoorde Pedro vijf minuten voor de pauze en twee minuten later schoot Alves de bal weergaloos tegen de netten. 2-0 op enkele minuten tijd. Een ruststand die helemaal niet overeenkwam met het spelbeeld.

Wie dacht dat het over en out was voor Real had het mis. De bezoekers bleven ook na de pauze veruit de betere ploeg. De ploeg van trainer José Mourinho bleef aanvallen en nu lukte scoren wel. Eerst was er nog een afgekeurde goal van Ramos tot groot ongenoegen van het Real Madrid, maar even later schoot Ronaldo de aansluitingstreffer wel raak. Vijf minuten later zorgde Benzema zelfs voor de oververdiende gelijkmaker. Het was nog een kwartier bibberen en beven voor de thuisploeg, maar Barcelona hield redelijk gemakkelijk stand. Het kreeg nog een uitstekende kans via Messi, maar de Argentijn schoot net naast. In de slotfase kreeg Ramos nog rood na zijn tweede gele kaart.

In de halve finale is Valencia of Levante de volgende tegenstander van de Catalanen. 

Herbeleef Barcelona - Real Madrid

Copa Del Rey

 Kwart Finales (T)