Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça wint makkelijk van Santander
Steurbaut Kersten

Barcelona heeft met een eenvoudige 3-0 overwinning tegen Racing Santander de druk terug op de schouders van Real Madrid gelegd. Eto'o, Ronaldinho en Deco zorgden voor de Catalaanse doelpunten.

Na een sterke start bracht Eto'o de azulgrañas al na een kwartier op een verdiende voorsprong. Het was voor de Kameroener al het vijftiende doelpunt van het huidige seizoen. Het tempo zakte wat en pas in de tweede helft kon Nou Camp nog eens rechtveren. Op drie minuten tijd diepte Barça de score via spelmaker Ronaldinho en Deco verder uit tot 3-0.

Barcelona telt nu 10 punten voorsprong op de concurrent uit de Spaanse hoofdstad. De Koninklijke krijgt vanavond tegen Mallorca de kans om in het spoor van de leider te blijven.