Speeldag: Speeldag 2
Stadion: El Madrigal
Villarreal niet voorbij Sevilla
Tonnelier Caroline

Villarreal kon na de nederlaag tegen Osasuna ook thuis tegen Sevilla niet overtuigen.  De thuisploeg kwam vijf minuten voor de rust 0-1 achter, maar sleepte dankzij invaller Figueroa nog een gelijkspel uit de brand.  De bezoekers kregen nog de beste kansen op de winnende treffer en hadden dan ook de drie punten het meest verdiend.
Zoals Villarreal-coach Pellegrini had aangekondigd, liet hij enkele spelers rusten met het oog op de wedstrijd tegen Manchester United.  Onder meer Figueroa, Senna en Sorín startten op de bank.  Onder de lat kreeg Viera de voorkeur op Barbosa.  Bij de bezoekers kreeg Saviola opnieuw geen plaats in de basiself.  Kepa en Kanouté vormden het spitsenduo.
Villarreal begon het best aan de partij, maar de eerste echte kans was voor Adriano.  Hij stuitte op doelman VieraForlán was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, die na minder dan een halfuur Riquelme geblesserd zag uitvallen.  Sevilla kwam steeds beter in de partij en kreeg ook de beste kansen.  Vooral Kanouté en Maresca waren bedrijvig, maar doelman Viera bewees een echte aanwinst te zijn voor de thuisploeg.  Vijf minuten voor de rust moest hij zich dan toch gewonnen geven op een schot van Kanouté met links.   Even later kreeg de spits van Sevilla de kans om vanop 11 meter de voorsprong te verdubbelen, maar dit keer toonde hij zich minder trefzeker.

Pellegrini bracht in het begin van de tweede helft Sorín in voor Arruabarrena, die de strafschopfout op Kepa had begaan.  Die vervanging bracht meteen beterschap, met een aantal goede kansen voor de thuisploeg.  Forlán, Cazorla en Tacchinardi slaagden er echter niet in de gelijkmaker tegen de netten te prikken.  De betere periode van Villarreal duurde niet lang en naarmate de tweede helft vorderde waren de betere kansen opnieuw voor Sevilla.  Onder meer Kanouté, Jesús Navas en Aitor Ocio slaagden er niet in voor de geruststellende voorsprong te zorgen.  Uiteindelijk was het toch Villarreal dat nog tot scoren kwam.  De ingevallen Figueroa tekende op aangeven van Cazorla voor de gelijkmaker.  Beide ploegen gingen in het slotkwartier nog op zoek naar de winnende treffer.  Alleen Kanouté kon nog eens een doelman aan het werk zetten, maar Viera speelde bij zijn debuut een prima wedstrijd.  Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg de ervaren Tacchinardi nog rood voor een tackle op Martí.  Aan de stand veranderde echter niets meer, zodat Villarreal met één op zes mag spreken van een gemiste competitiestart.  Sevilla lijkt klaar voor de eerste ronde van de Uefa-beker.