Stadion: Mestalla
Barcelona verliest opnieuw
Tonnelier Caroline

FC Barcelona is er niet in geslaagd zich te herpakken na de thuisnederlaag tegen Atlético Madrid.  Met een gehandicapt elftal ging de titelfavoriet met het kleinste verschil onderuit op het veld van Valencia.  De kloof tussen beide ploegen slinkt zo tot zes punten en de titelstrijd lijkt dus weer volledig open.

Rijkaard kon in deze topper geen beroep doen op Ronaldinho, Messi en Deco.  Ook de thuisploeg kwam zonder Marchena, Ayala en Vicente verzwakt aan de aftrap.  Valencia begon het best aan de partij en dat leidde al na acht minuten tot een (terecht) afgekeurd doelpunt van Aimar.  De reactie van Barça bleef niet uit.  Van Bronckhorst dwong Cañizares tot een goede reflex.  Valencia kwam er voetballend het best uit en dat leidde tot een aantal uitstekende kansen.  Angulo en Regueiro vonden de weg naar de netten echter niet.  Barcelona kon eigenlijk alleen dreigen via afstandsschoten en die volstonden niet om een goed keepende Cañizares te verschalken.  Aan de overkant kwam Aimar met een schitterende actie dicht bij de 1-0, maar Valdés lag goed in de weg.  Ook de bezoekers kregen nog een goede mogelijkheid om de score te openen via Marquéz.  Zijn kopbal belandde recht in de handen van Cañizares.  Kort voor de rust was het dan toch raak.  Barça-doelman Valdés stak de thuisploeg een handje toe en David Villa nam het geschenk dankbaar in ontvangst.  Met een knappe lobbal liet hij het Mestalla ontploffen.

Barcelona had in de tweede helft duidelijk het meeste balbezit, maar miste de inspiratie van zijn afwezige smaakmakers.  Veel verder dan een aantal afstandsschoten kwamen de Catalanen dan ook niet.  De beste kans was nog voor Larsson, maar Cañizares was vastbesloten om zijn netten schoon te houden.  Valencia had al bij al weinig moeite om de bezoekers af te houden en kwam er zelfs nog een paar keer gevaarlijk uit.  Villa deed de netten een tweede keer trillen, maar dat feestje ging wegens buitenspel niet door.  Tot grote frustratie van coach Rijkaard slaagde Barcelona er niet in Valencia uit verband te spelen en de gelijkmaker zat er dan ook niet meer in.  De 2-0 kwam in blessuretijd zelfs nog dichterbij.  Doelman Valdés pakte echter uit met een goede redding op een vrije trap van David Villa.  De 1-0 volstond voor de drie punten voor Valencia en daar zullen behalve de Barça-supporters weinig Spanjaarden rouwig om zijn.  Alles lijkt weer mogelijk in de strijd om de titel.