Speeldag: Speeldag 25
Stadion: La Romareda Zaragoza
Moeizame zege voor Barcelona
Tonnelier Caroline

FC Barcelona heeft een moeizame 0-2 overwinning behaald op het veld van Real Zaragoza.  Een tegenvallende wedstrijd leek op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, tot Celades de Catalanen een handje toestak.
Koploper Barcelona stond gisteren voor de moeilijke verplaatsing naar Zaragoza.  Coach Rijkaard gunde Oleguer en Van Bronckhorst een dagje rust en startte met Belletti en Sylvinho in de basis.  Real Zaragoza koos voor een versterkt middenveld, met Celades, Zapater, Cani en Óscar, in de hoop zo de Catalaanse supersterren aan banden te kunnen leggen.  Dat lukte in de eerste helft alvast aardig, zodat we een eerder saaie pot voetbal te zien kregen.  De bezoekers kwamen niet verder dan een poging vanop afstand van Motta en een actie van Messi, die echter vergat de bal af te geven aan de vrijstaande Eto'o.  Real Zaragoza slaagde er via Ewerthon één keer in doelman Valdés aan het werk te zetten.  De 0-0 ruststand was dan ook meer dan logisch.

Na de pauze ging Real Zaragoza wat meer in zijn kansen geloven, maar meer spektakel leverde dat niet echt op.  De thuisploeg kon alleen via Cani doelman Valdés één keer bedreigen, en ook Barcelona bakte er weinig van.  Een kwartier voor het einde van de wedstrijd zorgde Eto’o voor wat opschudding.  De Kameroener was de kwetstende spreekkoren meer dan beu en dreigde ermee het terrein te verlaten.  Dat deed hij uteindelijk niet, en, toeval of niet, Barça trok in de slotfase de wedstrijd nog naar zich toe.  Het had daarvoor wel de helpende hand van Celades toe.  De middenvelder nam even de rol van doelman César over door met een uitstekende redding een schot van Edmilson uit het doel te houden.  Een logische rode kaart en een strafschop voor de bezoekers was het gevolg.  Ronaldinho miste de 11-meter niet.  Amper twee minuten later zorgde Larsson op aangeven van Eto’o voor de beslissende treffer.  Real Zaragoza probeerde wel nog iets terug te doen, maar slaagde daar niet meer in en moest zich uiteindelijk neerleggen bij een ontgoochelende nederlaag.