Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla in extra tijd voorbij Valencia
Dave Sentobin

Lange tijd leek de partij te eindigen op een teleurstellende brilscore tot Jordi in de extra tijd er verdiend 1-0 van maakte. Sevilla was de betere ploeg maar had geen echte open kansen. In de eerste helft waren de bezoekers nog het gevaarlijkste. Valencia-verdediger Ayala kreeg een kwartier voor tijd een rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Saviola. De penalty werd gemist.

Voor beide ploegen was deze wedstrijd in het Sánchez Pizjuán-stadion enorm belangrijk. Sevilla kon bij winst zijn positie verstevigen in de subtop en zo in pole position blijven voor het Uefa-ticket. De bezoekers uit Valencia konden dan weer over de tweede in de rangschikking, Osasuna, springen. De ploeg uit Pamplona verloor zaterdag verrassend op het veld van Athletic de Bilbao (1-0).

Sevilla startte met Jesuli en Fabiano in de spits in de plaats van Kanouté en Saviola. Bij de bezoekers zat de Argentijn Aimar op de bank. In de eerste helft was de thuisploeg de betere ploeg. Sevilla had het meeste balbezit en ook de meeste doelkansen. Luis Fabiano en Jesuli doken enkele keren op voor doelman Cañizares. Het was echter Valencia dat de grootste kans kreeg. Villa stuurde Mista alleen af op doelman Palop. De Spaanse aanvaller miste de open kans.

De tweede helft begon heel matig. Er zat weinig ritme in de partij, hoewel de inzet van de partij voor beide ploegen toch groot was. Na twintig minuten kwam Valencia dan toch eens dreigen. Een afgeweerde bal van Aimar belandde bij Regueiro, maar de Uruguayaan schoot zonder overtuiging naast. Kort daarna kopte de ingevallen Saviola de bal bijna binnen aan de overkant.

Met nog een kwartier te spelen legde Ayala de doorgebroken Saviola neer in de zestien: rood voor de verdediger en penalty voor Sevilla. Jordi trapte de bal op de doellat. Het was de derde penalty op rij die Sevilla miste. De aanvallen van de thuisploeg volgden elkaar daarna in sneltempo op. Valencia probeerde vooral tijd te winnen om toch nog één puntje mee naar huis te nemen. De middenvelder die daarnet nog de penalty miste, zette in de extra speelminuten zijn foutje recht. Jordi kopte een voorzet van Saviola prachtig binnen.

Met deze overwinning komen de mannen van Juande Ramos dicht in de buurt van Valencia. Sevilla komt nu op twee punten van Valencia, vierde in de stand. De voorbije week – 0-1 op het veld van Atlético en 1-0 tegen Valencia – heeft Sevilla getoond dat ze niet alleen een geduchte kandidaat voor de Uefa-tickets zijn, maar ook voor de Champions League-plaatsen. De spelers van Valencia laten het in de laatste rechte lijn van de competitie duidelijk afweten. De voorbije zes speeldagen kon het team niet winnen. De mannen van Quique Flores zullen nog hard moeten knokken voor een plaatsje bij de beste vier.