Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Vicenté Calderon
Villarreal behaalt in extremis een punt
Kevin Pieters

AtlĂ©tico Madrid kende een droomstart.  In de vijfde minuut zag middenvelder Zahinos zijn afstandsschot afwijken op een Villarreal-verdediger.  Doelman Viera mocht zich al meteen omdraaien om de bal uit zijn netten te halen: 1-0.  Na het doelpunt kregen beide ploegen nog een aantal kansen.  Forlan was diegene die voor de bezoekers voor het eerste gevaar zorgde, maar hij kon zijn schot niet voldoende laag houden om doelman Franco te bedreigen. En tot overmaat van ramp moesten de bezoekers nog drie kwart wedstrijd met tien man verder na de uitsluiting van Rodriguez.
Net voor het halfuur kreeg Kezman de bal van Fernando Torres, maar meer dan een corner zat er niet in.  De corner belandde bij Kezman, die de 2-0 scoorde, maar er was gefloten voor een overtreding op verdediger Pena.  Doelman Viera bezeerde zich in deze fase en werd naar de kant gehaald.  Hij werd vervangen door Barbosa.  Met de kleinste voorsprong ging de thuisploeg de rust in.

Ondanks de numerieke minderheid waren het de bezoekers die in de tweede periode het gevaarlijkst waren via Forlan.  Tot tweemaal toe kreeg hij de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, maar faalde.  Vijf minuten voor tijd kreeg AtlĂ©tico-speler Luccin twee gele kaarten in amper twee minuten naar het hoofd geslingerd en moest ook de thuisploeg met tien verder.  De buit leek binnen.  Enkel Villarreal-aanvaller Forlan dacht daar anders over en diep in blessuretijd scoorde hij de gelijkmaker op aangeven van Riquelme. Meteen het einde van een matige wedstrijd.  [AN]