Speeldag: Speeldag 10
Stadion: El Sardinero Santander
Sevilla kan niet winnen op veld van Racing
Dave Sentobin

Leider Sevilla kwam vanavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel op het veld van Racing. De thuisploeg was de betere ploeg, maar wist de weg naar de netten niet te vinden. Vanavond kan Barcelona over Sevilla naar de eerste plaats springen. De Catalanen nemen het vanavond nog op tegen de derde in de rangschikking Zaragoza.

De thuisploeg was direct de betere ploeg en kreeg ook kansen om de score te openen. De lange Zigic trapte op het kwartier op doelman Palop en Scaloni kon in de rebound ook niet afwerken. Na een half uur kwam Sevilla ook eens dreigen, maar het schot van Luis Fabiano ging over. De Servische spits Zigic schoot even later voorlangs. Munitis probeerde net voor rust Palop te verrassen met een boogbal, de bal ging naast.

Na rust bleven de Cantabriërs de betere ploeg en bleven ze de kansen opstapelen. Zigic legde af voor Munitis, maar zijn schot was te zwak op Palop te verschalken. Racing bleef drukken, maar kreeg geen open kansen meer. Door het doelpuntenloos gelijke spel blijft de thuisploeg in de middenmoot en is Sevilla mogelijk vanavond zijn leidersplaats kwijt aan Barcelona.