zarReal Zaragoza
valValencia CF
Datum: 16/12/2006 22:00
Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: La Romareda Zaragoza
Belangrijke zege voor Valencia
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Belangrijke zege voor Valencia
Foto: © SC

Valencia heeft gisterenavond een bevochten, maar uiterst belangrijke zege geboekt op het veld van Real Zaragoza.  De ploeg van Quiqué Florés komt daardoor opnieuw wat dichter bij de top-vier.  In de andere twee wedstrijden van gisterenavond waren het ook de bezoekende ploegen die aan het langste eind trokken.  Athletic boekte een uitzege op het veld van Deportivo en Racing Santander ging winnen bij Mallorca.
 
Real Zaragoza-Valencia 0-1
 
Valencia moest winnen op het veld van Real Zaragoza om enigszins de aansluiting met de top te behouden.  Het was echter de thuisploeg die in de eerste helft duidelijk de betere was.  De maños drukten de bezoekers helemaal tegen hun doel, maar kansen leverde dat amper op.  Doelman Butelle, de vervanger van de geblesseerde Cañizares, werd dan ook amper op de proef gesteld.  Aan de overkant was er al helemaal niets te beleven, maar toch was het Valencia dat op het einde van de eerste helft op voorsprong kwam.  César verkeek zich op een lob van Angulo van op grote afstand en zag de bal in zijn doel verdwijnen.  Na de pauze slaagde Real Zaragoza er niet in Valencia nog echt in moeilijkheden te brengen.  De bezoekers dreigden nog één keer via de ingevallen Morientes, maar daar bleef het ook bij.  Dankzij deze belangrijke zege nadert Valencia tot op twee punten van tegenstander Real Zaragoza.
 
Deportivo-Athletic 0-2
 
Deportivo La Coruña zit in een negatieve spiraal en moest absoluut nog eens winnen.  De thuiswedstrijd tegen Athletic leek daar een uitstekende gelegenheid voor.  De Basken zitten echter in een betere periode en dat werd al snel duidelijk.  Tegen een fel gewijzigd Galicisch elf kwamen de bezoekers al na 8 minuten op voorsprong via Javi Martinez.  Baby-Depor kreeg wel wat kansjes om terug op gelijke hoogte te komen, maar Aranzubia keepte een sterke wedstrijd en bovendien liet de afwerking ook te wensen over.  In blessuretijd maakte Javi Martinez het helemaal af met zijn tweede van de avond.
 
Mallorca-Racing Santander 1-2
 
Real Mallorca wilde tegen Racing Santander zijn gammele thuisreputatie wat opkrikken.  In de eerste helft leek de ploeg van Manzano daar ook in te slagen.  Na een goede prestatie en een verdiende treffer van Jankovic mocht de thuisploeg met een voorsprong gaan rusten.  De partij keerde echter na de rust en onder impuls van een sterke Zigic sleepte Racing Santander alsnog de drie punten uit de brand.  Rubén zorgde voor de gelijkmaker en Balboa tekende in de slotfase voor de winnende treffer.