Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Santiago Bernabeu
Real moeizaam voorbij Real Sociedad
Dave Sentobin

Een zwak Real Madrid versloeg vanavond een nog zwakker Real Sociedad. De mannen van coach Capello konden alweer niet overtuigen. Het ooit zo swingende elftal kon vandaag de fans opnieuw niet bekoren. Een vrije trap van Reyes zorgde voor de verlossing. In extra tijd zorgde Beckham voor de overdreven 2-0 eindstand. Voor Roberto Carlos, die slechts één helft speelde, was het zijn 350ste wedstrijd in de Primera División.

Capello startte met Cassano en Beckham op de bank. In de eerste helft kregen de Baskische bezoekers geen enkele kans, maar ook de thuisploeg was in aanvallend opzicht onmondig. Enkel Van Nistelrooy kreeg een schot tussen de palen. Met een striemend fluitconcert vertrokken de ploegen naar de kleedkamers.

In de tweede helft was het niet veel beter, pas na het inbrengen van Robinho verbeterde het spel van de Koninklijke enigszins. Twintig minuten voor tijd kreeg Real Madrid een vrije trap net buiten de grote rechthoek. Aanwinst Reyes trapte de vrije trap prachtig binnen. Een zucht van verlichting ging door het stadion. In blessuretijd verdubbelde Beckham nog de score op aangeven van Robinho.

Om de crisis af te wenden heeft Real Madrid er uiteraard goed aangedaan om vanavond te winnen, al liet het geleverde spel wel te wensen over. Real blijft wel in het zog van de drie leiders: Valencia, Barcelona en Sevilla.