Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Nou Camp Barcelona
Betis dompelt Barcelona dieper in crisis
Tonnelier Caroline

Leider Barcelona is er niet in geslaagd zich te herstellen van de zware pandoering van vorige donderdag op het veld van Getafe. Integendeel, de landskampioen speelde een belabberde wedstrijd tegen Real Betis en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Catalanen mochten nog best tevreden zijn dat de tegenstander er ook niet veel van terechtbracht en pas in de slotfase in zijn kansen ging gaan geloven.

FC Barcelona was het aan zichzelf en zijn supporters verschuldigd om na de zware nederlaag tegen Getafe orde op zaken te zetten. De partij kon niet beter beginnen voor de Catalanen. Na amper drie minuten ging Deco in een duel met Melli neer in het strafschopgebied en scheidsrechter Iturralde Gonzalez wees naar de stip. Ronaldinho zette zich achter de bal en liet doelman Contreras geen schijn van een kans. Een bedrijvige Eto’o kreeg op aangeven van Deco nog de kans om de score te verdubbelen, maar hij miste net het doelkader. Rond het halfuur probeerde de Kameroener het opnieuw met een schitterend schot uit de draai. Doelman Contreras reageerde echter alert. Veel meer kregen we in de eerste helft niet meer te zien. Het was zelfs Betis dat na zwak verdedigen van Thuram de kans kreeg om op gelijke hoogte te komen. Doelman Valdés bewees echter nog maar eens zijn waarde door Fernando van een doelpunt te houden.
Na de pauze kregen we een behoorlijk slaapverwekkende vertoning te zien. Beide teams blonken uit in balverlies, misverstanden en foute passes. Bovendien was er een totaal gebrek aan ritme in de tweede helft. Beide trainers grepen dan ook in. Rijkaard deed dat vreemd genoeg door een bleke Ronaldinho te vervangen door Edmilson. De bezoekende coach Luis Fernandéz, die in het begin van de week nog had gezegd dat Betis niets in Barcelona kon gaan halen, bracht met Sobis, Assunçao en Robert extra aanvallende impulsen en dat loonde. Niet dat de verdiblancos plots goed begonnen te voetballen, maar Barcelona speelde zo zwak dat de Andalusiërs uiteindelijk toch in hun kansen gingen geloven. Eerst kwam doelman Valdés opnieuw goed tussen op een poging van Isidoro, maar in de slotminuut moest hij zich toch gewonnen geven op een schot in de korte hoek van de goed ingevallen Sobis. Aan de overkant kwam Iniesta nog dicht bij het winnende doelpunt, maar het bleef bij 1-1. Verdiend was dit puntje niet echt te noemen voor Betis, maar Barcelona heeft dit puntenverlies vooral aan zichzelf te danken. De Catalanen verliezen zo trouwens, op basis van de onderlinge duels, ook hun leidersplaats aan rivaal Real Madrid. Met de moeilijke verplaatsing naar Atlético voor de boeg moeten Rijkaard en zijn team zich dan ook dringend gaan bezinnen.