Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Estadio Vicente Calderon
Atlético in slotfase voorbij negen van Sevilla
Dave Sentobin

Atlético won vanavond van Sevilla dat de wedstrijd met negen eindigde. De bezoekers hadden overwicht in de eerste helft en klommen net voor rust op voorsprong. Na rust kreeg Escudé onmiddellijk rood en een kwartier later mocht ook Javi Navarro vertrekken. Op het einde van de wedstrijd stapelden de kansen zich op voor de rojiblancos. In een zinderende vijf minuten boog Atlético het verlies alsnog om in 2-1 winst.

De thuisploeg begon erg gedreven aan de wedstrijd en dat leverde enkele kleine kansjes op voor de mannen van Aguirre. Petrov schoot na een mooie actie op links in de handen van Palop. Na twintig minuten schilderde de Bulgaar de bal op het hoofd van Torres. Poulsen kon de kopbal van de Spaanse international op de lijn redden. Na 25 minuten schoot Maxi nog op de deklat. Maar geleidelijk aan kreeg Sevilla het overwicht op het middenveld en trokken de bezoekers het spel naar zich toe. Er waren niet veel kansen meer te noteren, maar wel veel fouten, maar liefst vijf gele kaarten in de eerste helft. Net voor rust viel de bal voor de fouten van Renato en de Braziliaan schoot de bal voorbij doelman Leo Franco. 0-1 was meteen de ruststand.

Aguirre bracht na rust Maniche in de plaats van landgenoot Costinha om het duel op het middenveld te winnen. Escudé kreeg na een minuut al zijn tweede gele kaart en bracht zijn ploeg zo nog een hele tweede helft in moeilijkheden. Net na de uitsluiting was Agüero dicht bij de gelijkmaker, maar Palop haalde een prachtige redding boven op het schot van de Argentijn. Ondanks het numerieke overwicht kreeg de thuisploeg geen uitgespeelde kansen. Javi Navarro dacht daarom even te helpen en riep wat naar de scheidsrechter toen hij het gele karton kreeg, rood voor de speler en Sevilla met negen verder.

Maar de kansen bleven uit voor de colchoneros. Met nog tien minuten te gaan kreeg de thuisploeg toch eindelijk meer kansen. Maxi schoot drie keer kort achter elkaar naar doel, de derde keer was het raak. De ingevallen Galletti gaf de bal aan zijn landgenoot die prachtig binnenschoot. Drie minuten later prachtige actie van Torres op links die de bal voorgaf en Maxi had hem maar binnen te leggen. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Atlético speelde de laatste minuten de bal rustig rond en kon de drie punten eindelijk nog eens thuis houden. Atlético smeerde vanavond Sevilla zijn eerste nederlaag aan na zestien ongeslagen officiële wedstrijden.

Atlético: Leo Franco, Seitaridis (61’ Galletti), Pablo, Perea, Antonio López, Maxi Rodríguez, Costinha (46’ Maniche), Luccín, Petrov, Agüero en Torres.

Sevilla: Palop, Alves, Javi Navarro, Escudé, Puerta, Jesús Navas, Poulsen (51’ Dragutinovic), Martí, Renato, Adriano (69’ Aitor Ocio) en Kanouté (71’ Maresca).