Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona heeft revanche beet
Dirk Pieters

Barcelona deed een uitstekende zaak met het oog op de twee zware wedstrijden van volgende week. Het won op eigen veld met 3-1 van Sevilla. De Braziliaan Ronaldinho had een groot aandeel in overwinning. Woensdag neemt de club van Frank Rijkaard het op tegen Chelsea en enkele dagen later staat de topper tegen Real Madrid op het programma.

Barcelona had nog iets recht te zetten na de zware nederlaag in de Europese Super Cup-finale tegen Sevilla. Het begon dan ook furieus aan de wedstrijd en na 26 minuten resulteerde dat in een doelpunt. Lionel Messi ging neer in de zestien en Ronaldinho verzilverde de strafschop. Toch duurde de vreugde niet al te lang want tien minuten later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Renato kopte, na een voorzet van Daniel Alves, op de inlopende Kanouté? die op zijn beurt weer doelman Valdés met een kopbal verschalkte. Ook de vreugde langs de bezoekende kant duurde niet lang want Ronaldinho bracht zijn club twee minuten later opnieuw op voorsprong. De Braziliaan zette zich achter een vrije trap en liet doelman Palop kansloos.

In de tweede helft was er heel wat minder spektakel. Een doelpunt van Messi tien minuten voor tijd nam alle hoop weg bij de spelers van Sevilla. De overwinning van Barcelona had ook een wrang smaakje. Verdediger Beletti viel uit met een schouderblessure en mist zo de duels tegen Chelsea en Real. [AN]