Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Estadio Vicente Calderon
Vicente Calderon blijft oninneembare vest
Tonnelier Caroline

Atlético Madrid doet het momenteel uitstekend in de Primera División. Vooral in het eigen Vicente Calderon zijn de rojiblancos onhoudbaar.  Alleen Mallorca kon op de tweede speeldag een puntje sprokkelen op bezoek bij Atlético.  Gisteren werd Sevilla met lege handen naar huis gestuurd.   In een boeiende wedstrijd kregen we in de eerste helft al vier doelpunten te zien, twee aan elke zijde.  Na de pauze scoorde de thuisploeg nog twee keer, terwijl Sevilla er slechts één keer in slaagde de netten te doen trillen.

De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg.  Na amper een minuut spelen bracht Maniche Atlético immers al op voorsprong na een zwakke tussenkomst van Palop.  Sevilla liet zich echter niet uit zijn lood slaan door die vroege achterstand en nog voor het openingskwartier voorbij was, hingen de bordjes weer in evenwicht.  De bezoekers scoorden via een afgeweken vrije trap van Luis Fabiano.  Lang kon het team van Manolo Jiménez echter niet van die treffer genieten.  Amper twee minuten later bracht man in vorm Kun Aguëro zijn ploeg weer op voorsprong.  Opnieuw kon Sevilla langszij komen. In de slotfase van de eerste helft verraste Zé Castro zijn eigen doelman met een ongelukkige kopbal.  De bezoekers drongen verder aan, maar Atlético slaagde er in de rust te halen met een 2-2 stand.

De tweede helft was van een minder hoog niveau.  In het openingskwartier kregen we vooral veel fouten en gele kaarten te zien en daarna was het vooral genieten van individuele acties.  Zo werkte Maxi Rodríguez een geniale pas van Aguëro tegen de netten.  Zowel Atlético als Sevilla kregen nog wat kansjes om de score op te drijven, maar de wedstrijd leek op een 3-2 eindstand af te stevenen.  In de slotminuut stelde Jurado met zijn eerste treffer in La Liga de zege van de thuisploeg veilig.  Met een treffer van Luis Fabiano in blessuretijd werd het uiteindelijk toch nog 4-3, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.  Atlético blijft zo meedraaien in de hoogste regionen en komt voorlopig op gelijke hoogte van Barcelona.  Sevilla staat op plaats tien nog steeds onder zijn waarde geklasseerd.