Speeldag: Speeldag 24
Stadion: La Romareda Zaragoza
Barcelona doet uitstekende zaak
Tuur Tuur De Bock

Barcelona wist bij aanvang van de partij dat het kon naderen op Real Madrid en dat deed het met glans. Real Zaragoza werd met 1-2 opzijgezet met dank aan een late strafschop van Ronaldinho.

Barça begon de wedstrijd zonder de lichtgeblesseerde Eto’o en met Henry en Messi in de spits. Ook Dos Santos kreeg zijn kans op rechts, Ronaldinho begon de wedstrijd vanop de bank.

Na 34 minuten ontbindt Deco zijn duivels met een doorsteekpass naar Henry, die de bal onder Cesar Sanchez schuift. Herhalingen geven de actie van de Fransman een geurtje van hands mee, maar het scheidsrechterstrio laat begaan.

Tien minuten later paniek in het strafschopgebied van de bezoekers: Oliveira glipt door de buitenspelval en Marquez moet aan de noodrem trekken: penalty. Gelukkig voor de Catalanen knalt Diego Milito die hard over het doel.

Zaragoza vecht terug, maar hun spitsen zijn niet succesvol genoeg, en vooral Sergio Garcia wringt enkele grote kansen de nek om. De thuisploeg komt dan toch eens vinnig uit de hoek wanneer Garcia Oliveira vind op links, en de Braziliaan de verdiende gelijkmaker scoort.

Zaragoza neemt de wedstrijd nu volledig in handen, maar het is Barcelona dat opnieuw scoort. Tien minuten voor tijd controleert Juanfran de bal stuntelig op de borst in het eigen bakgebied. Bij de bezoekers appelleert er niemand voor strafschop, maar vreemd genoeg gaat de bal toch op de stip. Bij de thuisploeg zijn ze furieus en Ayala en Juanfran krijgen geel voor protest.

Maar uiteindelijk waait de turbulentie toch een beetje over in
La Romareda en scoorde de ingevallen Ronaldinho vanop elf meter de 1-2. Later mist diezelfde Ronaldinho wel nog een dijk van een kans, maar er wordt niet meer gescoord. Barcelona kan zo met de drie punten op zak terug afreizen naar Camp Nou. Woensdag wacht hen het Champions league-treffen met Celtic Glasgow.

Opmerkelijk: Bij Zaragoza speelde Diego Milito de hele tijd tegen zijn broer: de beter bekende Gabriel Milito van Barcelona. Hopelijk blijft het daar rustig binnen de familie na de ietwat onverdiende overwinning van Gabriel…