Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Mestalla
Valencia geeft zege weg tegen Villarreal
Philippe Crols

Valencia is sinds zaterdag niet meer de dichtste belager van leider Barcelona in de Primera Division. De Spaanse topclub verloor in eigen huis dure punten tegen Villarreal. Het gaf tot twee maal toe een voorsprong uit handen.

Valencia zou bij winst in de topper tegen Villarreal de dichtste achtervolger van Barcelona blijven. In het begin leek er ook geen vuiltje aan de lucht. Ruben Baraja opende reeds na een minuut de score. Tien minuten later stond de thuisploeg al op 2-0 na een treffer van David Villa (foto). Net voor de pauze zorgde Gerardo Fuentes wel nog voor de aansluiting namens Villarreal.

In de tweede helft moesten de toeschouwers langer wachten op doelpunten, maar de slotfase maakte veel goed. Een kwartier voor tijd bracht Joseba Llorente de stand in evenwicht. Edu leek enkele minuten later de zege alsnog in Mestalla te houden, maar een laat strafschopdoelpunt van Giuseppe Rossi bracht daar verandering in.

Valencia is nu derde op tien punten van Barcelona en ziet Sevilla naar de tweede plaats wippen. Villarreal heeft vier punten minder dan Valencia en kampeert op de zesde stek.