Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Estadio Municipal Jose Zorilla
Valladolid verrast Atlético
Tonnelier Caroline

Atlético Madrid, dat de competitie uitstekend begonnen was met een 4-0 zege tegen Málaga, kon niet bevestigen tegen Valladolid. De colchoneros gingen met 2-1 onderuit tegen de ploeg van Mendilibar.

Bij Atlético startte Sinama Pongolle door de afwezigheid van Forlán en Aguëro als enige spits.  Valladolid kon geen beroep doen op Garcia Calvo, maar startte wel furieus aan de wedstrijd.  Vivar Dorado opende makkelijk de score na een blunder van doelman Coupet.  Toch zag het er na twintig minuten rooskleurig uit voor Atlético.  Na twee domme gele kaarten voor Pedro Lopéz moest de thuisploeg immers met tien verder.  Valladolid verdubbelde via Baraja even later echter zijn voorsprong vanaf de strafschopstip.

Na de rust bracht Aguirre Kun Aguëro om de wedstrijd nog te keren.  De Argentijn zorgde na tien minuten in de tweede helft voor de aansluitingstreffer.  Valladolid dreigde nog via Escudero, maar met een man minder was het toch aftellen tot het laatste fluitsignaal.  De Madrilenen bleven wel dreigen, al moest doelman Asenjo alleen nog tussenkomen op een poging van invaller Miguel.  Valladolid en Atlético halen zo beiden drie op zes, en vooral de Madrilenen kunnen daar niet tevreden mee zijn.