Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Vicenté Calderon
Nieuw feest in Vicente Calderón
Tonnelier Caroline

Voor de derde keer op rij heeft Atlético Madrid zijn tegenstander in het Vicente Calderón met een 4-0 pandoering naar huis gestuurd. Na Schalke en Málaga kreeg ook Recreativo Huelva een pak voor de broek.

Bij Atlético Madrid, dat niet kon rekenen op Forlán en Heitinga, startten doelman Coupet en ex-Recreativo-spits Sinama-Pongolle in de basis.  De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Na amper 7 minuten kopte Aguëro zijn team al op voorsprong.  Recreativo probeerde mee te voetballen, maar kansen creëren lukte niet voor de bezoekers.  De thuisploeg kon dankzij overwicht op het middenveld controleren en bleef voor gevaar zorgen via Maniche en Aguëro.  De Argentijn scoorde voor de rust zelfs nog een tweede keer, maar die treffer werd afgekeurd wegens een voorgaande fout.
Na de pauze zorgde de herboren Maniche voor de snelle 2-0 met een strak afstandsschot.  Recreativo legde zich al neer bij de nederlaag en Aguirre haalde sterkhouders Aguëro, Maniche en Simão al vroeg naar de kant.  In het slotkwartier maakte Sinama Pongolle het feest compleet. Met twee treffers zorgde hij voor de 4-0 score. Atlético maakt dus opnieuw indruk in eigen stadion en moet woensdag tegen Getafe proberen te bewijzen dat het ook in de competitie buitenshuis kan winnen.