Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Mestalla
Barcelona verspeelt twee punten in Valencia
Geoffrey Verbruggen

Met een laat doelpunt in Valencia heeft Thierry Henry nog een punt gered voor Barcelona. De Catalanen verliezen wel twee belangrijke punten in de titelstrijd.

Halfweg de eerste helft zette Lionel Messi de bezoekers op voorsprong. De kleine Argentijn rondde mooi samenspel met Andres Iniesta beheerst af. Valencia kwam nog voor de pauze op gelijke hoogte toen Maduro een hoekschop tegen de netten kopte. Na een goal van Pablo kon de thuisploeg zelfs met een voorsprong gaan rusten.

Ook in de tweede helft kon Barça Valencia niet ontwrichten. De troepen van coach Guardiola leken op een zeldzame nederlaag af te stevenen, tot Henry (foto) vijf minuten voor tijd de 2-2 in het mandje legde. Barcelona telt in de stand zeven punten meer dan Real Madrid, dat zondagavond nog in actie komt in Sevilla.