Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Vicenté Calderon
Aguëro maakt het verschil
Tonnelier Caroline

Atlético Madrid is er eindelijk nog eens in geslaagd een overwinning te halen in de Primera División. Dankzij Kun Aguëro, opnieuw aan de aftrap en meteen goed voor twee doelpunten, haalden de Madrilenen het met 2-0 van Real Mallorca.

Real Mallorca begon goed aan de wedstrijd en kwam na minder dan tien minuten dicht bij de openingstreffer. Aduriz werd echter onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Aan de overkant was het iets voor het kwartier wel raak. Na een splijtende pas van Maniche, die verlengd werd door Forlán, werkte Aguëro heerlijk af. Bij de volgende echte kans was het alweer raak voor de colchoneros. Forlán was opnieuw de aangever en Aguëro zorgde alweer voor de afwerking: 2-0. Mario Suárez probeerde van op afstand voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar kon Leo Franco niet verschalken. Verder kwam Mallorca niet in de eerste helft, waardoor het met een 2-0 achterstand naar de kleedkamers moest.
Na de pauze viel er wel onmiddellijk een kans te noteren voor de bezoekers. Leo Franco hield Arango van de 2-1. Ook Mario Suárez slaagde er niet in de Atlético-doelman te verslaan en tussendoor miste Maxí de beslissende derde treffer voor de thuisploeg. In een boeiende slotfase dreigden de bezoekers nog via Arango en Aduriz en miste Sinama nog de 3-0, maar het bleef dus bij 2-0 voor de thuisploeg. Atlético wipt over Mallorca en kan wat opschuiven richting de subtop.