Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Estadio Mediterraneo
Real blijft in het spoor van Barcelona na winst bij Almeria

Real Madrid liet Barcelona niet verder weglopen. Na een 1-2-overwinning tegen Almeria blijven de Madrilenen op drie punten van Barcelona. Met nog zes wedstrijden te gaan blijft het dus spannend in Spanje.

Real kreeg onmiddellijk een paar kansen via Ronaldo en Diego Alves, maar het was Almeria dat bij zijn eerste kans op voorsprong kwam. Na een voorzet van Uche mocht Crusat het leer achter Casillas schieten. Real was even van de kook en een goede Casillas moest redding brengen op een vrije trap van Cisma.

Na een halfuur was het dan toch raak voor Real. Na een individuele actie schoot Ronaldo de bal in doel. Madrid ging door, maar had pech bij de afwerking. Higuain en Van der Vaart misten onbegrijpelijk. En ook Almeria had nog een goede kans via Uche.

In de tweede helft ging het spel heen en weer. Higuain had verschillende goede kansen, maar Alves en een verdediger konden de bal steeds van de lijn halen. Ook Marcelo en Ronaldo vonden Alves op hun weg. Uche schoot ook nog op de lat.

Van der Vaart groeide twintig minuten voor tijd uit tot matchwinner. Zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied was voor Alves te machtig: 1-2. Real had kansen om haar voorsprong uit te breiden, maar was niet zorgvuldig. Casillas verrichtte een belangrijke redding toen hij oog in oog met Uche kwam te staan.