Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Santiago Bernabeu
Ronaldo telt Getafe in de tweede helft uit

Real Madrid heeft de punten thuisgehouden tegen Getafe. Na een 0-0 aan de rust werd het uiteindelijk nog een vlotte thuisoverwinning voor de Madrilenen. Real Madrid komt voorlopig tot op 12 punten van Barcelona.

De spelers van Real Madrid kwamen op het veld in een T-shirt waarop ze hun doelman Iker Casillas veel beterschap wensten. Een mooi gebaar van de Madrilenen, die na tien minuten al 1-0 hadden moeten voorstaan, maar Moya hield zijn netten schoon na een weergaloze vrije trap van Cristiano Ronaldo.

De doelman kon zich in de eerste helft nog een aantal keer onderscheiden, al kwam ook Getafe soms dicht bij een doelpunt. Na tien minuten in de tweede helft opende Ramos na een corner alsnog de score voor de thuisploeg. Moya liet de bal los, de spelers van Getafe protesteerden hevig.

Daarna liep alles vlotter voor Real Madrid: Ozil zette Ronaldo op weg naar de 2-0 op het uur, enkele minuten later werd de score na een counter door diezelfde Ronaldo aangedikt. De Portugees maakte zijn hattrick rond van op de strafschopstip, nadat Modric tegen de grond werd gewerkt door Lopo.

Al bij al een duidelijke 4-0 overwinning voor Real Madrid, waarbij de doelman van Getafe nog erger voorkwam. De Koninklijke komt tot op 12 punten van Barcelona en zelfs tot op 4 punten van Atlético, maar die beide teams spelen later op de dag nog hun wedstrijd.