Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça wint, weer twee goals voor Messi
Fabian Morren

Barcelona heeft op eigen veld tegen Rayo Vallecano geen fout gemaakt. De Catalanen wonnen met 3-1. Lionel Messi scoorde weer twee doelpunten, voor zover dat nog nieuws is.

Al na acht minuten was Messi dicht bij een goal, maar zijn vrije trap belandde op de lat. Na een klein half uur was het wél raak. Het voorbereidende werk was van Messi en David Villa deed de rest (1-0).

Vijf minuten voor rust draaiden beide heren de rollen om. Ditmaal was Villa de aangever en Messi de afwerker. Villa had kort daarna de kans om de wedstrijd al helemaal op slot te doen, maar de spits besloot naast.

Vallecano was nergens en weer Villa en Messi zorgden voor de 3-0. Messi dolde, na een pass van Villa, met zijn tegenstander en scoorde zijn tweede van de avond. Vallecano deed nog wel iets terug. Tamudo stond slechts een minuut op het veld en redde de eer voor de bezoekers: 3-1.

In de stand staat Barcelona nog altijd stevig aan de leiding. De Catalanen hebben dertien punten meer dan eerste achtervolger Real Madrid.