Stadion: Vicenté Calderon
Atlético wint spektakelmatch en legt druk bij Barça
Timothy Collard

Atlético Madrid lost de rol niet in La Liga. De club van onze landgenoten Thibaut Courtois en Toby Alderweireld haalde het, niet zonder de nodige moeite, van Levante en blijft koploper.

De partij kon haast niet slechter beginnen voor Atlético. Na nog geen twee minuten spelen opende Ivanschitz de score voor Levante. Atlético herstelde zich echter en op het halfuur prikte Godin de gelijkmaker tegen de touwen.

Meteen na de rust was de scheve situatie helemaal ongedaan gemaakt. Topschutter Diego Costa maakte er 2-1 van, maar Levante gaf niet af. De bezoekers kwamen dankzij Pedro Rios langszij en lange tijd leek er een gelijkspel in de maak.

Opnieuw Diego Costa
Maar dat was buiten de onvermijdelijke Diego Costa gerekend. De genaturaliseerde Spanjaard tekende zijn negentiende treffer van het seizoen aan en schonk Atlético zo de drie punten. Toby Alderweireld zat negentig minuten op de bank bij Atlético.