Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Commerzbank Arena
Duitsland zegeviert in Confederations Cup
Anthony Van der Planken

Net als Argentiniƫ heeft ook die andere favoriet, Duitsland, haar eerste wedstrijd op de Confederations Cup gewonnen. Toch had het gastland weinig overschot tegen Australiƫ, dat bewees dat het wel degelijk wat in haar mars had.

Na een kwartier studieronde barste de partij helemaal los. In amper vijf minuten werd er drie keer gescoord. De eerste pot was van Kevin Kuranyi, die doelman Schwarzer kansloos liet. Amper drie minuten later scoorde Josip Skoko, ex-Genk, vanuit vrije trap de gelijkmaker. Toch duurde ook het Australische feestje niet lang, want de Duitsers hadden amper afgetrapt of Mertesacker scoorde alweer de 2-1.

Australiƫ kwam echter opnieuw terug.
Aloisi scoorde op aangeven van Skoko de 2-2, meteen ook de ruststand. Na de pauze liep Duitsland opnieuw uit. Kapitein Michael Ballack trapte een strafschop, gegeven na een fout op Friedrich, recht tegen de netten. Twee minuten voor het einde zorgde Podolski voor de ogenschijnlijk veilige 4-2, al zorgde Aloisi toch nog voor wat opschudding in blessuretijd.

Duitsland leidt dankzij deze driepunten de groep samen met Argentiniƫ, dat eerder op de dag van Tunesiƫ won.