japJapan
mexMexico
Datum: 16/06/2005 18:00
Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Mexico zet Japan opzij
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Mexico zet Japan opzij
Foto: © SC

Mexico heeft haar eerste wedstrijd in de Confederations Cup gewonnen. De Zuid-Amerikanen klopten Japan met het kleinste verschil.

Japan was nochtans goed aan de wedstrijd begonnen. Al na 12 minuten kropen de Aziaten op voorsprong. Yanagisawa scoorde op aangeven van Kaiji het openingsdoelpunt. Mexico liet zich echter niet doen en ontpopte zich tot de betere ploeg. Uiteindelijk zorgde Sinha voor de verdiende gelijkmaker. Borgetti had eerder ook al kunnen scoren, maar zijn kopbal werd door een uitstekende redding van Kawaguchi uit doel geduwd.

Na de pauze ging Mexico verder op haar elan. De Zuid-Amerikanen domineerden en voetbalden enkele mooie kansen bij elkaar. Zo was Borgetti opnieuw dicht bij een doelpunt, maar dit keer stond de paal in de weg. Uiteindelijk kwam de 2-1 er dan toch.
Fonseca zorgde met een goed geplaatste kopbal voor de logische voorsprong. Het bleef ook bij die 2-1, waarmee Mexico meteen de leiding neemt in de poule. Vanavond spelen Braziliƫ en Griekenland wel nog tegen elkaar.

Confederations Cup

 Eerste ronde (Speeldag 1)