Speeldag: Halve Finales
Stadion: Allianz Arena
Brazilië verslaat Duitsland na verlengingen
Jimmy Wouters

Op het WK - 20 heeft Brazilië Duitsland met 2-1 na verlengen verslagen. De Zuid - Amerikanen gaan verdiend door naar de halve finale waarin ze het moeten opnemen tegen de winnaar van Argentinië - Spanje. Het venijn zat hem vandaag in de staart, aangezien de motor van Brazilië maar traag op gang kwam.

De eerste helft had bitter weinig om het lijf. Brazilië had een overgroot veldoverwicht. De Duitsers zetten hier veel wilskracht en verbetenheid tegenover. De Zuid - Amerikanen waren tegen dat fysieke geweld niet opgewassen. Bijgevolg bleven de kansen dan ook uit. Welgeteld één schot belandde tussen de palen.

Na de pauze draaide Brazili¨de kraan open, met heel sprankelend voetbal gedurende de eerste tien minuten. Toch creëerden ze geen echte kansen. De mogelijkheden die er wel waren werden telkens door Adler gestopt. De Duitse doelman hield op zijn eentje de Mannschaft in de partij. Na die ietwat betere tien minuten verwaterde de partij weer. Halverwege de tweede helft kwam Duitsland dan gevleid op voorsprong. De Braziliaanse verdediging verkeek zich op een corner waardoor Huber onorthodox kon binnen werken.

Na die 1-0 werd de partij plots aangenaam om volgen. Brazilië vond het betere van haar spel en via haar zeer sterke flanken zette ze Duitsland voor haar eigen doel vast. Toch slaagden de Brazilianen er niet in om langszij te komen. Keer op keer botsten ze op de sterke Duitse doelman Adler. 8 minuten voor tijd was het dan toch raak. De ingevallen Tardelli kopte een voorzet van Leonardo binnen.

Ook in de verlengingen was Brazilië duidelijk beter. Na 10 minuten poeierde uitblinker Rafael het leer snoeihard binnen. Brazilië drukte vervolgens door en Duitsland was al geruime tijd uitgeteld voor de overwinning. In de slotfase kregen de Zuid - Amerikanen nog enkele open en niet te missen kansen, maar gescoord werd er niet meer. De enige smet was de onterechte rode kaart voor Tardelli wegens een vermeende swalbe.