Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Halve Finales
Argentinië naar finale
Anthony Van der Planken

Argentinië heeft zich zondagavond geplaatst voor de finale van de Confederations Cup. De Argentijnen hadden wel penalty's nodig om voorbij Mexico te geraken. In de finale wacht nu aartsrivaal Brazilië.

De wedstrijd zat negentig minuten lang op slot. De scheidsrechter moest zijn boekje enkel bovenhalen voor de talrijke gele kaarten. Daarenboven kregen Javier Saviola en Rafael Marquez rood, zodat de verlengingen met slechts 20 spelers afgetrapt werden.

Ook in de verlengingen bleef het lange tijd windstil. Pas na 104 minuten zorgde de Mexicaan
Carlos Salcido voor de openingstreffer. Hij bracht zijn geboorteland in extase, maar lang duurde dat niet. Amper zes minuten later zorgde Figueroa voor de even verdiende als broodnodige gelijkmaker.

Uiteindelijk moesten strafschoppen uitsluitsel brengen. Ook daar toonden beide ploegen zich gelijk. De eerste tien strafschoppen ging er stuk voor stuk in. De elfde strafschop, die door de Mexicaan
Osorio getrapt werd, werd uiteindelijk toch gepakt door keeper Lux. Cambiasso vervulde zijn plicht door de twaalfde pingel wel binnen te trappen, waardoor Argentinië zich plaatste voor de finale. Daar wacht Brazilië, de eeuwige aartsrivaal. Enkele weken geleden stonden beide teams nog tegenover elkaar. Toen werd het 3-1 voor de Argentijnen. Dat belooft.