Datum: 17/11/2010 17:00
Competitie: Vriendschappelijke interlands
Speeldag: Vriendschappelijk

Herbeleef Rusland - België (Vriendschappelijke interlands)

Volg de match tussen Rusland en België live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
De Rode Duivels zijn na een lange trip uiteindelijk dan toch goed en wel aangekomen in Voronezh, waar het vanavond Rusland partij geeft. Bondscoach Georges Leekens geeft in doel het vertrouwen aan Jean-François Gillet. Verder krijgt ook Steven Defour nog eens zijn kans en mag Laurent Ciman het op de rechtsachter proberen. Wat kunnen de vermoeide Belgen tegen het sterke Rusland van oude bekende Dick Advocaat? U kan het hier LIVE fase per fase volgen vanaf 17h!
Opstellingen
Rusland: Akinfeev Igor, Zhirkov Yuri, Ignashevich Sergei, Berezutski Vasili, Shirokov Roman, Zyryanov Konstantin, Bilyaletdinov Diniyar, Dzagoev Alan, Arshavin Andrei, Pogrebnyak Pavel, Shishkin Roman.
België: Gillet Jean-François, Ciman Laurent, Kompany Vincent, Van Buyten Daniel, Vertonghen Jan, Defour Steven, Fellaini-Bakkioui Marouane, Simons Timmy, Dembele Moussa, Hazard Eden, Lukaku Romelu.
1
We zijn eraan begonnen in Voronezh.
2

Goal
Doelpunt van Romelu Lukaku (Eden Hazard)
Doelman Akinfeev gaat meteen zwaar de mist in op een terugspeelbal. Eden Hazard kan onderscheppen en bedient de vrijstaande Lukaku, die makkelijk de 0-1 tegen de netten kan schuiven.
3
Bij de Duivels is Legear uiteindelijk niet fit geraakt. De flankspeler van Anderlecht wordt vervangen door Eden Hazard.
5
Het stadion in Voronezh, een uithoek van Rusland, is aardig volgelopen voor deze oefenwedstrijd. De Duivels blijven intussen druk naar voren zetten. Een verre inworp van Vertonghen zorgt voor enige dreiging, maar Fellaini kan niet helemaal goed bij de bal.
9
Opnieuw een uitstekende kans voor de Rode Duivels. Op een vrije trap van Defour staat Vertonghen plots helemaal vrij in het strafschopgebied. Maar dit keer grijpt Akinfeev wel gepast in op de poging van de linksachter.
13
Ook de Russen dreigen eens, maar Gillet kan het schot van Bilyaletdinov makkelijk klemmen.
17
Bilyaletdinov probeert het met een soort lobbal, maar zijn poging gaat net over de deklat.
20
De bedrijvige Hazard met de actie in het strachopgebied, tot hij gestuit wordt door Ignashevich. De jonge Belg claimt een strafschop, maar de Estse scheidsrechter Kaasik gaat hier niet op in.
23
De Belgen zijn voorlopig baas in Voronezh. Rusland dreigt nu wel eens via Arshavin, maar die gaat al te makkelijk over het been van Simons. Opnieuw geeft de scheidsrechter terecht geen fout.
28
Shishkin test de vuisten van Gillet, die goed tegen de grond gaat.
33
Rusland probeert nu wel wat meer druk te zetten, maar een rustige Belgische ploeg controleert nog steeds vrij makkelijk.
38
Jean-François Gillet straalt zekerheid uit in doel. De goalie heerst in zijn strafschopgebied en bewijst dat nu opnieuw door een hoekschop tussen twee Russische torens keurig te plukken.
41
In de slotminuten nu toch wat dreiging van Rusland, maar Kompany kan een inzet van Dzagoev nog net wegwerken.
44
Pogrebnyak bijna met de gelijkmaker vlak voor de pauze, maar Ciman kan nog net wegwerken. Op de tegenaanval bereikt Lukaku net niet de volledig vrijstaande Dembele.
45
Ook Lukaku nog eens met een poging, maar zijn inzenden met links gaat net naast de kooi van Akinfeev.
46
We zijn er opnieuw aan begonnen.


Scheidsrechter
Rust
België kwam al snel op voorsprong na mistasten van de Russische goalie Akinfeev. Hazard bediende Lukaku, die makkelijk kon binnentikken. Ook nadien waren de Belgen baas, maar Vertonghen zag zijn inzenden dit keer wel gestopt worden door Akinfeev. Rusland kwam nadien wel wat meer opzetten, maar een sterke Gillet heerste in doel. Op de tegenaanval waren de Belgen nog een paar keer dicht bij de 0-2, zodat we rusten bij een logische voorsprong voor de Rode Duivels.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Vasili Berezutski
Ingevallen Viktor Vasin


48
Hazard claimt opnieuw een strafschop, maar opnieuw gaat de scheidsrechter er niet op in. De jonge Belg krijgt zelfs een gele kaart voor een schwalbe.
48
 Gele kaart voor Eden Hazard

51
Knappe actie van Dembele die Fellaini bedient. De onzeker Russische goalie kan nog net in corner verwerken. Op die corner kopt Van Buyten over.
54
België blijft dreigen, dit keer via Fellaini, maar zijn kopbal gaat net naast.
60
Hazard met dé kans op de 0-2. Fellaini zet voor tot bij de volledig vrijstaande Hazard, maar mede door de slechte staat van het veld knalt hij het leer over doel.
62
Simons kan nog net wegwerken op voorzet van Pogrebnyak.
66
De Rode Duivels blijven voorlopig nog steeds baas. De Russen kunnen amper voor dreiging zorgen, al houden de supporters er met de mexican wave de moed in.
71
Zhirkov gaat Ciman makkelijk voorbij en kan de bal voor doel brengen tot bij Dzagoev. Die kraakt echter zijn schot, zodat Gillet makkelijk kan pakken.
73

Goal
Doelpunt van Romelu Lukaku (Jan Vertonghen)
Uitstekende lange bal van Vertonghen tot bij Lukaku. Die zet zich knap door en besluit met links voorbij een kansloze Akinfeev in doel.
75
Vervangen Romelu Lukaku
Ingevallen Jelle Vossen


77
Bijna de aansluitingstreffer voor de Russen, maar Pogrebnyak draait de bal over de kruising.
80
Vervangen Diniyar Bilyaletdinov
Ingevallen Alexander Bukharov


81
De Belgen komen opnieuw goed weg wanneer Dzagoev een inzenden van Zhirkov net niet in doel kan werken.
85
 Gele kaart voor Laurent Ciman

86
De Belgen lijken stand te houden ondanks de Russische druk.
90
Odjidja komt Dembele nog vervangen.
90
Vervangen Eden Hazard
Ingevallen Sébastien Pocognoli