Stadion: Royal Bafokeng Stadium

Herbeleef Verenigde Staten - Ghana (WK)

Volg de match tussen Verenigde Staten en Ghana live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Zowel Ghana als de Verenigde Staten wisten zich maar ternauwernood te plaatsen voor de achtste finales. Wie van de 2 landen kan de stunt nog doortrekken en zich plaatsen voor de kwartfinales? De Verenigde Staten rekenen weer op sterspeler Landon Donovan, die zijn land in extremis naar de achtste finales schoot. Ghana zorgde dit WK al voor attractief spel, alleen scoren bleek vaak een probleem. Kan het dat vanavond wel? U kan het hier uiteraard weer LIVE fase per fase volgen!
Verenigde Staten: Howard Tim, Cherundolo Steven, DeMerit Jay, Onyewu Oguchi, Bocanegra Carlos, Donovan Landon Timothy, Bradley Michael, Edu Maurice, Dempsey Clint, Altidore Jozy, Findley Robbie.
Ghana: Kingson Richard, Pantsil John, Mensah John, Addy Lee, Sarpei Hans, Annan Anthony, Adiyiah Dominic, Ayew Dédé André, Boateng Kevin-Prince, Gyan Asamoah, Tagoe Prince.
1
We zijn eraan begonnen.
5
Dempsey met de uithaal vanop afstand, Kingson staat paraat.
5

Goal
Doelpunt van Kevin-Prince Boateng (Onbekend Onbekend)
Na amper 5 minuten komt Ghana al op voorsprong. Dom balverlies bij de Verenigde Staten en Kevin-Prince Boateng kan profiteren. De jongeling haalt uit met links en laat Howard in de korte hoek kansloos.
7
 Gele kaart voor Ricardo Anthony Clark
Terecht geel voor een te stevige ingreep van Clark.
11
USA is duidelijk even van slag na de goal. Ghana blijft voorlopig het meest dreigend.
12
Nu toch eens de Verenigde Staten, maar Altidore kraakt zijn schot.
17
 Gele kaart voor Steven Cherundolo
Gele kaart voor Cherudolo na een fout op Ayew.
20
Uitstekende mogelijkheid voor de Verenigde Staten voor een counter op te zetten, maar Findley verknoeit de mogelijkheid.
21
Annan trapt op doel, maar geen gevaar voor Howard.
23
Bradley met de nodige vrijheid, maar Kingson onderschept de voorzet.
27
Wedstrijd zonder veel kansen voorlopig. De goal van Ghana zou wel eens van goudwaarde kunnen zijn.
31
Vervangen Ricardo Anthony Clark
Ingevallen Maurice Edu

Bondscoach Bradley grijpt al in en wisselt Clark voor Edu.
35
Findley met dé kans op de gelijkmaker! Kingson redt echter met een knappe beenveeg.
37
Asamoah even met de vrijheid, maar zijn schot wordt nog afgeblokt.
42
Asamoah opnieuw met het schot, maar de bal gaat hoog over doel.
45
We krijgen 1 minuut toegevoegde tijd.

Scheidsrechter
Rust
We rusten bij een 1-0 voorsprong voor Ghana. Al na vijf minuten kwam het Afrikaanse land op voorsprong dankzij een schot van Kevin-Prince Boateng. De V.S. leek daarna van slag en slaagde er met moeite in om kansen te creëeren. Pas vlak voor rust dreigde het toch eens, maar Findley vergat het af te maken. Afwachten of de tweede helft meer spektakel brengt.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er opnieuw aan begonnen.
46
Vervangen Robbie Findley
Ingevallen Benny Feilhaber

Tweede wissel bij de VS waar Feilhaber Findley komt aflossen.
47
Mooi uitgespeelde aanval van de Verenigde Staten, maar Feilhaber kan de bal net niet over Kingson in doel wippen.
53
Dempsey kan aan de tweede paal maar net niet een voorzet van Donovan binnentikken.
56
De VS nu toch duidelijk met meer dreiging. Houdt Ghana stand?
58
Mooie aanval van Ghana nu, maar DeMerit onderschept nog net een voorzet van Ayew.
61
Penalty voor de VS na een fout van Mensah op Dempsey.
61
 Gele kaart voor Jonathan Mensah

62

Goal
Doelpunt van Landon Timothy Donovan (Clint Dempsey)
Donovan plaatst de bal rustig voorbij Kingson in de rechterhoek.
67
Atidore wordt diep gestuurd, maar Kingson met de knappe onderschepping.
68
 Gele kaart voor Carlos Bocanegra

73
Vervangen Hans Sarpei
Ingevallen Lee Addy

Addy komt op de linksachter Sarpei aflossen.
76
Bradley loopt zich knap vrij en haalt uit. Kingson is echter alweer paraat.
78
Vervangen Kevin-Prince Boateng
Ingevallen Stephen Appiah

Appiah komt de geblesseerde Boateng vervangen.
80
Altidore dringt aan en kan in duel met Mensah toch uithalen. Zijn schot gaat maar net voorlangs.
87
Krijgen we nog een beslissing in de reguliere speeltijd? De VS probeert alvast nog wat te forceren.
90
 Gele kaart voor André Ayew Dédé
Ayew tikt Altidore aan en krijgt terecht geel.