Stadion: Ellis Park Stadium

Herbeleef Spanje - Honduras (WK)

Volg de match tussen Spanje en Honduras live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Spanje en Honduras verloren beiden hun eerste wedstrijd. De ploeg die verliest mag dus een kruis maken over de kansen voor de volgende ronde. Bij de Spanjaarden komt Fernando Torres in de ploeg. Hij vormt een aanvalsduo met David Villa. Ook Jesus Navas komt in de basis. Iniesta en David Silva komen op de bank terecht. Bij de Hondurezen komt steraanvaller David Suazo na een blessure opnieuw in de basis. Ook Turcios en Martinez komen in de ploeg ten koste van Alvarez en Pavon.
Spanje: Casillas Iker Fernandez, Capdevila Méndez Joan, Pique Bernabeu Gerard, Puyol Saforcada Carles, Ramos Garcia Sergio, Hernández Creus Xavi (Xavier), Alonso Xabi, Busquets Burgos Sergio, Jesús Navas (Jesús Navas Gonzalez), Torres Fernando José, Villa Sanchez David.
Honduras: Valladares Noel, Mendoza Sergio, Chavez Osman, Figueroa Maynor, Izaguirre Emilio, Turcios Danilo, Palacios Suazo Wilson Roberto, Martinez Walter, Guevara Amado, Roger Espinoza, Suazo David Óscar Velázquez.
1
De Japanner Yuichi Nishimura fluit de wedstrijd op gang.
4
Klutsbal in het strafschopgebied van de Hondurezen. Izaguirre raakt de bal met de hand, maar Nishimura legt de bal niet op de stip.
5
Voorzet Villa vanop links, Torres kraakt zijn schot.
7
Spanje is voortdurend in balbezit. Villa met een plaatsbal van bijzonder ver. Zijn poging sterft op de dwarsligger.
8
 Gele kaart voor Danilo Turcios
Turcios blijft voor de bal staan en belet dat Xavi een vrije trap snel kan nemen.
10
Na een korte hoekschop kan Xavi voorzetten. De vrijstaande Sergio Ramos kopt het leer over doel van Valladares.
14
Villa komt vanop links naar binnen, maar zijn schot mist compleet de goede richting.
15
Voor het eerst Honduras, Martinez met de voorzet, Casillas redt onorthodox met de voet voor de inkomende Suazo.
17
Martinez en Suazo breken door het centrum van de Spaanse verdediging. Casillas komt net op tijd om de meubelen te redden.
18

Goal
Doelpunt van David Villa (Onbekend Onbekend)
Villa met een knappe inspanning. Hij zet drie man opzij en trapt dan al vallend in de verste hoek binnen. Knappe goal van de Spaanse topschutter.
23
Voorzet Navas, de kleine Xavi kan net niet koppen.
31
Spanje controleert de wedstrijd. Villa met opnieuw een knappe actie op links. Hij legt de bal terug, maar niemand is gevolgd.
32
Schitterende voorzet van Ramos vanop rechts. Torres kan koppen, maar hij mikt teveel naar beneden, waardoor de bal over botst.
33
Opnieuw is Torres gevaarlijk. Nu kan hij uithalen van net buiten de 16, maar hij trapt hoog over.
35
Torres wordt diep gestuurd, maar wordt onterecht afgevlagd voor buitenspel.
38
 Gele kaart voor Emilio Izaguirre

40
Villa deelt een tik uit in het gezicht van Mendoza. De Spaanse aanvaller mag blij zijn dat Nishimura niks gezien heeft.
45
Villa heeft bijzonder veel ruimte op links. Hij speelt Torres aan, maar Turcios staat in de weg.

Scheidsrechter
Rust
Spanje gaat rusten met een 1-0 voorsprong. Het domineerde de eerste helft volledig. Honduras mag blij zijn dat het slechts één doelpunt moest incasseren.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
George Welcome komt Roger Espinoza vervangen bij het begin van de tweede helft. Bij Spanje staan dezelfde 11 actoren aan de aftrap.
46
Vervangen Espinoza Roger
Ingevallen Welcome George

50

Goal
Knap uitgevoerde tegenaanval van de Spanjaarden. Navas vindt Villa, die de bal via een Hondurese voet binnen trapt.
51
Een minuut na het tweede doelpunt is Spanje dicht bij een derde treffer. Ramos haalt uit, maar zijn knal gaat net naast.
60
Strafschop voor Spanje na een haakfout van Izaguirre op Navas.