Zuid-Afrika
uruUruguay
0-1
0-2
77' Diego Forlan (pen)
Datum: 16/06/2010 20:30
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Loftus Versfeld Stadium

Herbeleef Zuid-Afrika - Uruguay (WK)

Volg de match tussen Zuid-Afrika en Uruguay live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

We beginnen aan de eerste matchen van de tweede speeldag. Zuid-Afrika speelde gelijk in de openingswedstrijd tegen Mexico, terwijl Uruguay gelijk speelde tegen Frankrijk. Uruguay wil voor de overwinning gaan en stelt alvast een spits extra op. Hopelijk levert dit ook doelpunten op, iets wat we voorlopig nog te weinig zien op dit WK.
Zuid-Afrika: Khune Itumeleng, Gaxa Sibonsio, Masilela Tsepo, Mokoena Aaron, Tshabalala Siphiwe, Mphela Katlego, Pienaar Steven, Letsholonyane Reneilwe, Dikgacoi Kagiso, Modise Teko, Khumalo Bonjani.
Uruguay: Muslera Nestor Fernando, Lugano Diego, Godin Diego, Fucile Jorge, Cavani Edison, Suarez Luis, Forlan Diego Martin, Pereira Alvaro , Perez Diego, Pereira Maximiliano, Arevalo Egidio.
00:00
Zelfs bij een wedstrijd van het organiserend land zijn er nog plaatsen vrij in het stadion. Intussen weerklinken de volksliederen.
00:00
 Rode kaart voor Itumeleng Khune
Kuhne krijgt rood voor de fout op Suarez. Een terecht rode kaart
1
Scheidsrechter Bussaca heeft de wedstrijd op gang gefloten. Hopelijk zijn we vertrokken voor een doelpuntrijke wedstrijd.
1
Het is Zuid-Afrika dat de wedstrijd is begonnen. Het is overigens een graad of zeven in Zuid-Afrika. Dat is opmerkerlijk warmer dan de voorbije dagen.
3
De eerste hoekschop is een feit. Die is voor het gastland maar de corner is slecht genomen en de defensie van Uruguay kan makkelijk wegwerken.
5
Forlan mag een vrije trap nemen net buiten de grote rechthoek.
5
 Gele kaart voor Steven Pienaar

5
Pienaar kwam te vroeg uit de muur op die vrije trap en krijgt meteen geel.
6
De vrije trap van Forlan is zwak en belandt in de muur.
8
Fucile trapt van aan de grote rechthoek op doel maar zijn schot is zwak en gaat naast.
12
Uruguay eist in de beginfase het spel op. Maar voorlopig doet het daar maar weinig mee. Zuid-Afrika legt vooral het accent op verdedigen.
14
Zuid-Afrika steekt een eerste keer de neus aan het venster. Het afstandschot van Tshabalala gaat hoog over.
16
Opnieuw is Zuid-Afrika daar en niet toevallig weer via Tshabalala. Hij probeert de doelman te lobben maar zijn poging gaat over.
19
Stilaan maar zeker neemt de thuisploeg de wedstrijd in handen. Al blijven de grote kansen wel uit.
22
Terwijl de Zuid-Afrikanen de longen uit hun lijf blazen op de vuvuzela blijft het op het veld maar magertjes. Suarez zijn schot wordt makkelijk gepakt door doelman Kuhne.
23

Goal
Doelpunt van Diego Forlan (Onbekend Onbekend)
En daar is de goal! Forlan trap van heel ver op doel. Er zit een verraderlijke krul in de bal en doelmlan Kuhne staat perplex.
26
Bondscoach Pereria moedigt zijn mannen aan. Zuid-Afrika staat op achterstand. De thuisploeg moet nu wel meer aan aanvallen gaan denken.
30
Het is Uruguay dat nu afwachtend voetbalt. Het laat Zuid-Afrika komen, al doen die er op hun beurt maar weinig mee.
33
Suarez met een leuke actie in de zestien meter. De spits van Ajax trapt de bal van dichtbij in het zijnet.
34
We krijgen een hoekschop van de Zuid-Afrikanen, maar andermaal levert dit geen doelgevaar op.
38
Wat kan Zuid-Afrika nog in de eerste helft? Het lukt het gastland maar niet om gevaarlijk te zijn voor het doel van Uruguay.
40
De beste kans van de eerste helft voor Zuid-Afrika komt er na 40 minuten voetballen. Mphela kopt de bal van aan de strafschopstip over. Opvallend is dat de Zuid-Afrikaanse fans niet eens de moeite doen om hun ploeg aan te moedigen.
44
Arevalo, de enige in het elftal van Uruguay die in eigen land speelt, ziet zijn afstandschot ver over doel vliegen.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft is afgelopen. Uruguay leidt door een doelpunt van Forlan. Zuid-Afrika slaagt er maar niet om daar iets tegenover te stellen. Eens benieuwd of bondscoach Pereira in de tweede helft meer schwung in zijn elftal kan brengen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn begonnen aan de tweede helft. Zuid-Afrika zit in slechte papieren. Het is overigens nog nooit gebeurd dat het gastland de eerste ronde niet overleeft.
48
Bijna was het 0-2. Suarez zet zich door en brengt de bal voor naar Cavani, die het leer echter niet tussen de palen krijgt. De thuisploeg is opnieuw gewaarschuwd.
51
Forlan neemt een vrije trap die niemand echt goed kan raken. Het wordt een doeltrap voor Khune.
51
Is Uruguay een strafschop ontnomen? Suarez gaat neer in de zestien meter maar ref Bussaca fluit niet.
52
De herhaling toont aan dat het geen strafschop was. Suarez viel al buiten de zestien meter maar liet er zich in vallen. Een overtreding was het wel.
56
Vervangen Reneilwe Letsholonyane
Ingevallen Surprise Moriri

Bondscoach Pereira grijpt in en brengt een extra spits in de ploeg.
58
Een schotje op doel van Zuid-Afrika. Gaxa zijn afstandschot gaat over.
62
Uruguay komt nog eens aan de goal van Zuid-Afrika. Pereira trapt over. De combinaties bij Zuid-Afrika verlopen zeer stroef waardoor ze er nauwelijks in slagen een actie te brengen.
66
De thuisploeg kan eindelijk dreigen. Mphela komt inlopen en kopt van dichtbij naast. De beste kans voor Zuid-Afrika van deze wedstrijd.
68
Modise trapt recht in de handen van de doelman.
70
Vervangen Jorge Fucile
Ingevallen Alvaro Fernandez

Fucile moet geblesseerd het vel verlaten.
73
De hoekschop van Zuid-Afrika levert niets op. De Afrikanen beseffen dat de tijd begint te dringen en gaan op zoek naar de gelijkmaker.
75
Maar ook Uruguay komt dreigen. Doelman Kuhne haalt Suarez neer en een strafschop tot gevolg. Bussaca geeft Khune nog een rode kaart ook.
76
Vervangen Steven Pienaar
Ingevallen Moneeb Joseph

77

Goal
Forlan trapt de strafschop hoog binnen. De wedstrijd lijkt gespeeld.
80
De Zuid-Afrikaanse supporters verlaten nu al het stadion. Ze hebben genoeg gezien!
85
Tshabalala gaat nu ook liggen in de zestien meer maar de ref laat terecht doorspelen. Intussen blijven de Zuid-Afrikanen huiswaarts trekken.
89
Vervangen Edinson Cavani
Ingevallen Sebastian Fernandez

90
De wedstrijd is gespeeld. Voor Uruguay is het nu wachten op het eindsignaal, al gaat er wel veel tijd bijkomen met de rode kaart van doelman Khune. Er komen vijf minuten extra tijd.
90
Vervangen Diego Perez
Ingevallen Walter Gargano

90

Goal
Doelpunt van Alvaro Pereira (Luis Suarez)
Het wordt nog 3-0 diep in blessuretijd. Perieira trapte de bal van dichtbij in doel.